Володимир Зеленски отправи сериозно предупреждение към света

Той подчерта, че последствията биха могли да засегнат всички онези, които сега мълчат услужливо

Украинският президент Володимир Зеленски отправи сериозно предупреждение към света.

Той подчерта, че ако не бъдат предприети никакви действия за предотвратяването на инцидент в Запорожка ядрена централа, която е под руско владение, светът ще изгуби в противопоставянето си в тероризма и ще се поддаде на ядрен шантаж, отбелязва Ройтерс.

В среднощното си видеообръщение той посочи, че сега е моментът светът да демонстрира сила и решителност и да защити ядрената централа. В противен случай това ще означава, че светът е изгубил пред тероризма и ще падне в клопката на ядрен шантаж.

Изрази надежда, че всички са наясно с факта, че една катастрофа в АЕЦ Запорожие би поставила под сериозна заплаха цяла Европа, посочва Франс Прес.
Зеленски припомни, че всеки един радиоактивен инцидент в централата Запорожие, ще засегне не само страните от Евросъюза, а и Грузия, Турция и дори най-отдалечените държави в региона и допълни, че всичко зависи от силата и посоката на вятъра.

Украинският президент е категоричен, че ако руските действия доведат до катастрофа, то последиците от това биха могли да засегнат всички онези, които сега услужливо мълчат.
В този ред на мисли той отправи призив към международната общност за предприемане на нови строги санкции срещу Русия.
Източник: standartnews.com