Впрочем администрацията на Бойко не се интересува от никого. Само от Бойко!

В България, на практика, няма държавна администрация! Сега ни се предлага Бойкова, при това ако сме послушни. Всяка партия си влачи свой обслужващ персонал, който го интересуват само интересите на кликата. Ще ви дам два примера!

Пускате молба за скица по електронен път към служба „Кадастър“. Плащате си по банков път, каквото е изискването. Доволни от европейското обслужване, вие вече висите обесен на въжето, но не го знаете. Бъчвата под краката ви ще ритне служител, когато ви съобщи с доволна и мазна физиономия, че банковите преводи се виждат след два дни, а тогава вече заявлението е нулирано.

Друг административен феномен в мафиотска държава. Според закона за застраховането, вие имате застраховка седмица, след като е изтекъл падежа на плащането на вноска. Ако стане произшествие в този срок, плащате веднага и получавате услуга. Когато, обаче, ви спре български милиционер, той ще ви каже, че това не го интересува и за него сте нарушител без застраховка. Ще получите на мига наказание и солена глоба с единствена цел – да ви се такова майката и да разберете на кого му е по-голяма работата!

Впрочем администрацията на Бойко не се интересува от никого. Само от Бойко! В милото ни отечество и отделните власти са превърнати в лична администрация на властника. Закони, правилници, наредби и прочее не важат за тях. Само милостта и закрилата на боговете от Олимп.

А нашите богове също са на високо, но царят ни е твърде близо…

Полк. Николай Марков

Резултат с изображение за Nikolai Markov

 

loading...