Време е БНТ да измете лекетата на Севда Шишманова

Сутринта екипът на „Денят започва с култура“ по БНТ пропищя, че програмният шеф Емил Кошлуков им гази свободата на словото.
По този повод писателят Христо Стоянов написа във фейсбук:
„Това е запазената територия за: Светлозар Желев, Божана Апостолова, Манол Пейков, Калин Янакиев, Георги Господинов
Александър Кьосев, Силвия Чолева. Извън този кръг „Денят започва с култура“ не смята, че има култура…“
Ще добавя и Емил Джасим, лекето, което се изфука, че познатите му смятали Левски за лайно.
Добре е, че стана такъв скандал, за да може широката публика изобщо да научи, че има подобно предаване – „Денят започва с култура“.
Но друго в случая е важно и показателно.
Новата морална полиция сега е „качила на шейната“ Кошлуков, който си позволил да поиска от предаването да си смени концепцията, понеже е тотално негледаемо и няма рейтинг.
Как можело да се посяга на тази свещена територия на духа, в която редовно шестват десетина абонирани гости – апостоли на правдата, протестите и „Да, България“.

Доколкото си спомням, Кошлуков е законно назначен програмен шеф на БНТ и има всичкото право на света да изисква от подчинените си гледаемост. Както и да не провеждат партийна пропаганда в полза на политическа сила, останала извън Народното събрание.
Страшно е, когато политиката наднича зад естетиката.
БНТ била обществена, рейтингът нямал значение…Верно ли? ББС не е ли най-гледана във Великобритания?
Ако те зяпа само шайка протестъри и сноби от градското дясно, а нормалният народ превключва дистанционното, щом те види, това без значение ли?
За всичко компетентни, винаги прави, носители на крайната истина, който не е с тях, е враг на демокрацията и прогреса…Това са тези охранени грантояди, които сега ще митингуват и ще устройват панаири пред билдинга на „Сан Стефано“ 29.
В работно време, разбира се. Понеже нямат работа, не знаят какво е да вадиш прехраната си с пот на чело, да изпълнявашнормативи.

Понеже работата им всъщност е да бунят, да блокират кръстовища, да пишат доноси до Брюксел, да сеят отрова,
разделят, да мразят, за това им плащат.
Покрай активистката си Севда Шишманова (участничка в семинарите на семейство Прокопиеви) тези безхаберни момчета бяха превърнали държавата медия в бащиния.
Дано Кошлуков прояви характер и не им се върже. Дано върне медията на обикновените хора и я отскубне от снобите. Време е да се изправи на крака и да стане конкурентноспособна. Няма как да се случи без рейтинг. Това е, за което се трудим всички в
българска журналистика.

Автор: Недялко Недялков

Моралната полиция скочи на Кошлуков. Време е БНТ да измете лекетата на Севда Шишманова

http://pik.bg