ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ИНТЕГРИРАМЕ

Думата „интеграция“ се употребява от всички. Но колко са хората, които знаят какво действително означава това. Интеграцията е обединение на групи хора, единство, начин на хомогенизиране на различията.

Правилото е малцинството да се интегрира към мнозинството. Какви са проблемите в България обаче? Българите ставаме не само малцинство в собствената си държава, но и сме дискриминирани за сметка на други групи от населението. Да си българин без отклонения на Територията води само до негативи. Докато начинът на живот и поведение на някои групи, например недосегаемите, стават правило за поведение, насърчавано с бездействието и мълчанието на държавата.

Винаги тези, които са уязвими, се стараят да се нагодят към изискванията на силните. Кой българин не иска да не си плаща данъците и сметките, децата му като иска, да не ходят на училище, да получава пари от държавата, без да работи, само да прави чавета и да знае, че има само и единствено права. И да се държи нагло и арогантно към всички с пълната увереност, че държавата и полицията са зад гърба му и няма да предприемат никакви мерки да го спрат. А ако му е кеф, може да ограби някого, да го пребие за пет лева, да го убие, да изнасили, а бе – пълна свобода!

Така че е време ние – българите, да се интегрираме. Да не плащаме данъци, да правим каквото си поискаме, да настояваме държавата да ни издържа, докато ние се отдадем на преборването на демографската криза и убедим всички, че имаме само права. И ще станем едно свободно общество, където всеки си прави каквото си поиска.

И тогава ще настане такъв живот…..само с един съвсеееем дребен проблем – кой ще издържа стадото търтеи? Но не се и съмнявам, че далновидността на българските политици ще намери оригинално решение и ще ни уведомят.

А ние да се подготвяме – предстои преброяване, мислете като какви ще се пишете!

Елена Гунчева