Връщат бившия шеф на КЕВР

Той ще изпълнява длъжността председател до избора на нов

Бившият председател на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов ще оглави отново енергийния регулатор след решението, взето от Енергийната комисия в парламента.

Председателят на парламентарната енергийна комисия Радослав Рибарски заяви, че за нова процедура за избор на председател на КЕВР настоящият парламент вероятно няма да има достатъчно време.

ГЕРБ и ДПС настоявах поста да бъде поет от бившия председател Иван Иванов, тъй като това може да се случи значително по-бързо. От регулатора вече призоваха за бързо решение на проблема с председателския пост.

В противен случай няма да могат да бъдат взети важни решения за цената на природния газ за август, както и такива свързани с пускането в експлоатация на газовата връзка с Гърция.

Парламентарната Комисия по енергетика прие бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов да осъществява функциите на председател на КЕВР до избирането на нов такъв.

Предложението бе направено от Ива Митева от парламентарната група на „Има такъв народ“ в Проект на решение за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд, в което съдът обяви изборът на Станислав Тодоров за председател на КЕВР за противоконституционно.

Предложението бе прието с 10 гласа „За“, осем „Въздържал се“ и без нито един против.
Източник: trud.bg