ВСЕКИ БУРКАН КОМПОТ – КУРШУМ В СЪРЦЕТО НА КОМУНИЗМА

Гледайки изборът на Гешев днес, започна да ми става носталгично. По партийните събрания, на които се провеждаше другарски съд и се издигаше и гласуваше кандидатура на единствен партиен секретар атмосферата беше същата /уточнявам, че само съм гледала, в невръстната ми възраст тогава можех да съм член единствено на „Чавдарче” и „Пионер”/. И се сетих за табелите, които с огромна радост четяхме навсякъде….

Защо ГЕРБ не възвърнат старата практика. Нищо не може да се сравни с визуалното внушение. Естествено, няма да са табели, но ей колко билбордове има. Да помислим за евентуалните текстове: „Всеки гражданин – с принос за просперитета на ГЕРБ”, „Всеки платен данък – основа за обществена поръчка”, „Всяка магистрала – куршум в сърцето на комунизма”, „Нашата партия – ГЕРБ, е най-хубавата партия”, „Във всяка къща – говедо – фен на ГЕРБ”, „При Борисов се влиза само по голяма нужда.”, „Любимата партия ни осигури безплатни улици за общо ползване. Който желае, да се запише в общината.”, „Дружбата със САЩ е необходима като слънцето и въздуха за всяко човешко същество.”, „Бакшишът е основата на свършената услуга.”, „Граждани, разобличавайте враговете на ГЕРБ.”, „Родната прокуратура – биещото сърце на партията.”, „Журналисти, бъдете осторожни, една дума срещу властта и после цял живот мъртви.”..
..
Естествено, може да има още много подобни лозунги, които да напомнят на матрияла как да мисли правилно. Удачно е да се сложат и плакати например с Горанов, насочил пръст и въпрос: „Овчо, ти плати ли си данъците?”. Или например Гешев, пак насочил пръст и въпрос: „Ти днес моли ли се за здравето на Борисов?” и т.н. и т.н….Може и на Монката Паси, с адекватна усмивка на лицето, прегърнал две ядрени ракети, а малки дечица поднасят цветя…

Досега наблюдавам, че много успешно прилагате правилата за политпропаганда на Йозеф Г. Време е да продължите и с политагитаторите по времето на комунизма. И без това сте техни потомци. И….Тутраканската селищна система – враг № 1 на русофилите!

Елена Гунчева