Всеки ден – Гинес

Какво трябва да се случи още? Всеки ден у нас съмва с нов рекорд за книгата на Гинес. С КТБ, с Търговския регистър, със застраховките в „Олимпик“, със суджука на Живко, с бягствата от затворите, с цената от 43 млн. лв. за километър асфалт…
Премиерът ни се пъчи, иска да е като кан Омуртаг, само че с асфалт и варовик по пътищата, с некачественото саниране и с „хвалете му уста“… Виновни са му Орешарски, Десислава Иванчева, президентът и баща му, та накрая си го изкара на министър Радев. А Тома Биков е на всяка манджа на ГЕРБ меродийка, като Чудомировата кака Сийка. И всичко тече, всичко си остава вече трети мандат с управлението на Борисов.
Най-лесно е у нас да смениш министър. Като за нищо друго не става човек, ГЕРБ го поставя начело на министерство. И комедиите, и трагедиите се играят вече трети сезон. Валери Симеонов пак играе Хамлет – да бъде или да не бъде в коалицията. И в тези промени Волен се пени за щяло и нещяло. Скоро ще преброим избирателите му.
Корупцията понамаля, защото депутатите бяха в отпуск. Но хубавото бързо свършва. Идва новият театрален сезон. И новите парламентарни заявки за Гинес. Оставки, камуфлажни смени и подмени… Казват, че и Ангелкова може да поеме нов път в транспортното. А Симеонов пък да вземе туризма. Нови рекорди от грешки човешки и смяна на… пешки.
Царят се готвел за ново изгнание. Взели му най-милото. Това, заради което се върнал. Евксиноград… Този път и бодигардът му мълчи.
Няма методика за контрола. Но пари има. Даже в кутии за обувки някой ги къта за черни дни. Тези дни откриха нови количества, съобщават, за около 10 млн. евро от „хотелиерство“, укрити с неплатени данъци. Чисти или мръсни са изпраните пари, това е въпросът. Както се питаме какво означава фирмата „Виктория Груп“. Не е ли просто поредната престъпна ГРУПа. И няма ли по-евтино шампанско за Маринела в имението й в Сен Тропе!?
Да беше само Ветко, да го подминем… А разследващият Гешев – фамилията е случайно съвпадение – изпаднал в шок. Толкова пачки на едно място не бил виждал и не бил броил досега…
Пролетарии от всички страни, елате да гледате рекордите на Гинес на Балканите!

Лозан Такев

http://duma.bg