ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА….

Изборът винаги е наш. Изборът между морала, почтеността и доброто за родината и дребния егоизъм и желание да успеем в нещо дребно или просто да направим напук на всички останали. А за някои – пълният и категоричен отказ от мислене.

Няма нищо да се промени, докато не се променим в душата си. Докато не се променим като народ. Докато за нас обществото не стане по-важно от личния комформизъм. Докато не се научим да мислим с бъдещето, а не с келепира от утре.

Дори интелигентни и свестни хора в България сега мълчат. Или просто пишат, също като мен. Но не се организират. Не правят нищо. Защото е онова подло малко гласче, което казва: „За какво курбан да ставаш за тоя народ, който пръв ще хвърли камъни по теб!“.

Преди всичко останало, трябва да възпитаме народа. В ценности, в това да мисли като колектив, а не като стадо, Защото в стадото различните биват изхвърляни. Колективът пък използва всеки свой член за нещо полезно.

Българският народ трябва да осъзнае себе си. Трябва да осъзнае, че с мълчание и егоизъм и нежелание да се измъкнеш от смрадливата уютна кочинка на удобството си, няма да се постигне нищо. А врагът ще се саморазправи с нас един по един…..

Какво ли заслужава народ от овце? А малкото лъвове заслужават ли същата участ, ако презират овцете и не искат да ги поведат?!?

Елена Гунчева

loading...