ВСЕКИ С ЛИЧНИЯТ СИ ПРОТЕСТ И КАПАЦИ НА ОЧИТЕ

В новините силно впечатление ми направи един факт . В София протестът беше съвсем малък. А майките на децата с увреждания, които от много дълго време стоят пред Министерски съвет и всички ние съжаляваме и им съчувстваме, се оказа, че не искат оставка на правителството, а само оставка на Валери Симеонов и категорично се разграничиха от политическите искания.

Уважаеми майки, колкото и да ви уважавам и подкрепям, светът не е затворен само във вашите проблеми. За да нямат вашите деца адекватна помощ, за да не може спокойно да придвижвате количките, за да не се налага да стоите нощем на протест, всичко е свързано. Няма политика само по отношение на вашите деца, само по отношение на вашите проблеми. Проблемът е в общото некадърно и насочено към геноцид върху българите управление.

Вие искате оставката на Валери Симеонов. Добре. И какво постигате с това – да, морал, възмездие за обидите, но какво всъщност се променя за децата ви, след като на негово място ще сложат някой от „резервната” скамейка на ГЕРБ или патриотите, също толкова нагъл и нехаещ за децата ви??? Изобщо замисляте ли се какво точно искате?

Всеки се интересува да се реши само неговият проблем. И в момента, в който се реши, се прибира доволен в къщи, без да се интересува какво става с държавата, ако ще и по дяволите да отива. Това ни е проблемът.
А протестите – макар и напълно основателни, са и напълно безрезултатни. Защото с какво точно ще притесните управляващите, като спрете движението на кръстовището в Горно Нанадолнище, а??? Или направите автопоход с бибиткания в Полски Тръмбеш? Добре, ще ви снимат, И КАКВО????

Много съм против безсмислено изразходване на енергията на обществото. Помислете!!! Проблемите са В СОФИЯ, В ЦЕНТЪРА НА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА, В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. Там са тези, срещу които протестирате.

А НА ТЯХ ИЗОБЩО НЕ ИМ ДРЕМЕ КАТО СИ ПРОТЕСТИРАТЕ ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ! ЗАЩОТО С НИЩО НЕ ГИ ЗАСЯГАТЕ, НЕ ИМ ПРЕЧИТЕ И ОСЪЗНАВАТ, ЧЕ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ БЕЗКРАЙНО. Защото, когато видите, че няма резултат, скоро и на вас ще ви писне да излизате в студа ВЕЧЕР!

Мирни протести? В провинцията? Прав е професор Христов относно процента на немислещите, но поне водачи няма ли? Най-важното за един протест е, да е успешен. Случайно да сте се сетили, че като е висока цената на бензина, да блокиратe изходите на Лукойл или бензиностанциите? Неееее, не се сещате, а и ви е страх. Това е проблемът.

Тези протести няма да постигнат нищо. Също като септемврийските. Защото не се обединяваме и НЕ МИСЛИМ!!! Мислете, бе, българи, никой не е умрял от мислене.
Докато майките не разберат, че всичко е политика и не престанат да се правят на самостоятелни героини, които не се занимават с политика, докато шофьорите не осъзнаят, че има и други проблеми, освен високите цени на горивата и застраховките, докато не осъзнаете, че има и други проблеми, освен високите данъци, НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕМ! АМА НИЩО!

Защото промяна се прави с една идея, с един народ, който знае какво иска. С промяна на системата, С ПОЛИТИЧЕСКИ ИСКАНИЯ, А НЕ ТАКИВА ЗА ПО-НИСКИ ЦЕНИ ИЛИ ПО-ВИСОКИ ПОМОЩИ!

Другото е…безсмислено. Както и ви го каза право в очите Боку-Слънцето вчера. Той няма да подаде оставка, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО НАКАРАТЕ! ТОЙ НЕ ВИЖДА ПРОБЛЕМ В ПРОТЕСТИТЕ ДАЛЕЧ ОТ МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И Е ПРАВ!

Това е! И бих се замислила какво всъщност целят организаторите – сваляне на правителството или уталожване на обществената енергия?

Елена Гунчева