Все повече расте рискът за живота на Александър Вучич

През 2020 г. също имаше предупреждения, че животът му е в опасност

Все още съществува голям риск за живота на сръбския президент Александър Вучич.

Сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин разкри, че рискът Вучич да бъде убит е наистина голям, отбелязва местната телевизия N1.

„Докато Звицер (Радое Звицер, лидер на черногорската престъпна група Кавачки клан) е на свобода, убийство на Вучич е възможно. Не знаем кой стои зад клановете и докато не бъде разкрито това, заплахата за живота на президента расте с всеки изминал ден“, е заявил Вулин пред телевизия Хепи.

Припомняме, че още в началото на годината сръбският министър на вътрешните работи съобщи пред журналисти, че се подготвя покушение срещу Вучич. Тогава той разкри, че според оперативната информация, с която разполага, престъпна група, начело с Радое Звицер е в основата на подготвяното покушение.

Малко след това сръбската общественост бе информирана за пореден план за атентат срещу президента. Според информацията, той е дело на престъпната група на Велко Беливук, която впоследствие бе разбита.

През 2020 г. също имаше предупреждения, че животът на Александър Вучич е в опасност. Тогава Вулин бе заявил, че полицията разполага с оперативни данни, че срещу президента на страната се подготвя покушение.
Източник: trud.bg