Все по-убеден съм, че започва Третата световна (не ядрена) война

Все по-убеден съм, че започва Третата световна (не ядрена) война. В Украйна се тества брутално механизмът на „прокси“-войната. Бият се САЩ и Русия, без да е пряко и без да летят ядрените ракети. И това работи.

Но основната война ще е между САЩ и Китай. И изобщо не си мислите, че Китай ще нападне Тайван. Може да стане обратното – Тайван да нападне Китай под някаква форма. Както Украйна де факто бе нападнала Русия – чрез терор над рускоговорящите в Донбас.

Тайван има много лостове, с които да удари Китай. Например ако им спре доставката на чипове. Те са нещо като руския газ за Европа. Малък е като стойност, но ако го няма, закриват индустрии 100 пъти повече като обем. Китай без чипове, ще остане без цялото производство на смартфони, лаптопи и изобщо всички такива устройства. И ще е съвсем законно – всеки има право да наложи някакво ембарго.

Това ще застави Китай да нападне Тайван, и после – прокси войната – реки от оръжие за Тайван, всякакви наемници и „доброволци“.

А Китай е и много по-слаб като ядрена сила. Той е поне 10 пъти по-слаб от Русия. Т.е. още повече ще се въздържа да пусне атомните бомби.

Това очевидно предстои…
Трета световна „прокси“ война…

Добри Божилов