ВСИЧКО Е ЗАКОННО! НЯМА КОРУПЦИЯ! ЗАЩОТО И ЗАКОНИТЕ И ПРОКУРАТУРАТА СА ТЕХНИ!

На пръв поглед изглежда като тежко корупционно престъпление. Търговия с влияние, лобизъм, усвояване на евросредства по незаконен начин. Ама на пръв поглед. На втори се оказва, че няма таквоз нещо! Въобразяваме си!

Да попитаме – те, общинарите, не са ли хора, а? Хора са? Паднали са им едни пари от 400 000 лева, то не е човешко да откажат да ги усвоят. Сложната шизофрения да са и от двете страни на договорите и бенефициент едновременно, явно не притеснява никого. Важното е, че европарите са усвоени. Няма значение, че можеше да се ремонтират по-важни и по-нуждаещи се обекти. Ама пък да са станали управляващи, кой им е крив!

Спомням си един фрапиращ за мен случай с бивш германски президент. Принуден да си подаде оставката, защото се установ, че банка му е дала заем с по-нисък лихвен процент. 99,9 % от българите дори не разбраха защо го упрекват, още повече защо за такова нещо си подава оставката! Защото!
Защото докато не се научим дори към подобни неща да сме критични и безкомпромисни, ще продължаваме да четем подобни извращения! А прокуратурата, назначена от управляващите, да отговаря на едни други наши хора от министерството, че едни трети наши хора са невинни!

Само се чудя за колко прости и смятат? Май и там клони към безкрайност….

Елена Гунчева