Всичко е корупция

За каквото и да ви говорят, става дума за корупция. Проста и елементарна истина.
Не питайте какво е корупция. Огледайте се. Спирките на градския транспорт са корупция. Ремонтите в София са корупция. Асфалтът по магистралите Му е корупция. Боята за пътна маркировка е корупция. Санирането е корупция. Солта за ръсене през зимата е корупция. Паркингите около летището и гарата са корупция. Охранителните фирми са корупция. Скъпите станции на метрото са корупция. Боклукът е корупция.
Назначаването на шефове на болници е корупция. И уволняването – също. Назначаването на министри е корупция. Оставките на министри са корупция.
Председателството на ЕС е корупция. Ремонтът на НДК е корупция. Махането на българския мрамор по фоайетата му и лепенето на китайски гранитогрес е корупция. И чантите на фръцлите министърки също са корупция.
Медиите са корупция. И темите за интервюта, и  интервюираните са корупция. Бежанците са корупция. Оградата е корупция. И хотелът на Валери Симеонов е корупция. Будките за вестници на Пеевски са корупция. Пеевски е корупция.
Търговията с лекарства е корупция. Липсата на лекарства е корупция. Частните болници са корупция. И фалирането на болници е корупция. Лекуването е корупция.
Наводненията са корупция. И язовирите са корупция. Пожарите са корупция. И продажбата на изгоряла дървесина е корупция. Катастрофите са корупция. И КАТ е корупция.
Изборите са корупция. Парламентът е корупция. И общинските съвети са корупция. Бордовете са корупция. НАП е корупция. И митниците са корупция. Горските са корупция. Болничните са корупция. Учебниците са корупция. Бензинът е корупция. Токът е корупция.
Словосъчетанието „обществена поръчка“ е корупция. Словосъчетанието „политическа воля“ е корупция.
Не питайте какво е корупция. Ще чуете толкова примитивни и нагли неща, че ще ви предизвикат спонтанен повик за връщане на стомашното съдържимо.
Властта в България е корупция. Живота ни превърнаха в корупция.
Обаче и мълчанието е корупция.

Таня Джаджева

Резултат с изображение за корупция

http://duma.bg