Всичко ще се разкрие. Световното задкулисие успява по единствената причина незнанието на хората за фактите

Всичко ще се разкрие.
Световното задкулисие успява по единствената причина незнанието на хората за фактите.

„Бившият министър-председател на Украйна Николай Азаров, заяви: „След като Зеленски дойде на власт, Украйна беше дадена, така да се каже, под ръководството на британските специални служби. Ми-6 се е заело много тясно, много сериозно. Уникален случай в световната практика са преговори, когато президентът на независима държава, по време на посещение в Лондон, в Англия, отиде в щаба на Ми-6, имаше закрита частна среща с шефа на британското разузнаване. Между другото, никой не е поискал обяснение. Британците много внимателно охраняват Украйна.

През 2007 г. ЦРУ организира конгрес в Тернопол, Украйна, за да събере европейски неонацисти и джихадисти от Близкия изток, за да формират “Антиимпериалистически фронт”. В конгреса участваха организации от Литва, Полша, Украйна, както и ислямисти от Крим, Адигея, Дагестан, Ингушетия, Кабардино-Балкария, Карачаево-Черкесия, Осетия и Чечения. Доку Умаров, самопровъзгласилият се емир на забранената в Русия „Ичкерия“, която ООН смята за филиал на „Ал Кайда“, изпрати приветствен адрес до конгреса. Председател на Антиимпериалистическия фронт стана Дмитрий Ярош, който заедно с Андрей Билецки създаде “Десен сектор”, а след това и “Азов”. Впоследствие, пише Тиери Мейсан, инструкторите на НАТО научиха в Полша бойците на Ярош как да водят улични битки.

За осемте години след Февруарския държавен преврат през 2014 г., извършен с активното участие на бойците на Ярош, редиците на украинските неонацисти се умножиха. Германия и Франция, гарантите на Минските споразумения, безучастно гледаха на случващото се, ООН също си затваряше очите за това.

От ноември 2021 г. Ярош е съветник на началника на Генералния щаб на ВСУ генерал Залужни. Тиери Мейсан твърди, че назначаването на Ярош е станало по настояване на Виктория Нюланд, което е напълно възможно предвид начина, по който работи системата за външно управление на Украйна, която стана по-силна през последните осем години.

Днес неонацистите-бандеровци набират наемници от Канада, Франция, Германия, Полша, Великобритания, САЩ, както и кадети от военните академии на тези страни.“

Анастасия Гешева