ВСЯКО РЕШЕНИЕ СЕ ВЗЕМА С ОГЛЕД МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Естествено, Главната Мутра на Републиката взе поредното „гениално“ решение – която община иска републикански път около нея без винетка, да поеме поддръжката му. Тук вече изпадам в сериозен размисъл, защото не съм забелязала кой знае колко държавата да се грижи. И докато в Закона за пътищата ясно и категорично е казано, че изграждането, ремонтът и поддръжката на общинските пътища се извършва от общините, то тази дейност за държавата е размита и няма ясна разпоредба, тоест в закона липсва категорично задължение за държавата за поддръжката на републиканските пътища.

Какво предлага Премиерът – Слънце сега? Части от републиканските пътища да се поддържат от общините – тоест ремонти, зимно снегопочистване и т.н. Което ще натовари неимоверно много общинските бюджети, особено на малките общини.

Тук трябва да отбележа нещо, което ГМТ /Главната Мутра на Републиката/ явно не е отчел в „гениалното “ си решение – общинските бюджети вече са приети, няма план-сметка колко ще струва поддръжката и ремонта на републиканските пътища, за които искат да няма винетка. Както винаги, хвърлят се едни безумни и безсмислени решения, за да се каже колко мислят за народа, а на практика само мултиплицират вече създадените проблеми от некадърността им.

И тук идва ключовият момент – поддръжката ще струва скъпо, особено ремонтите, когато се налагат. Общините, които не са държани от ГЕРБ, по принцип не получават големи държавни помощи и субсидии. А на „своите“ кметове, без съмнение гербавите ще дадат достатъно средства, за да се справят с поддръжката, а населението да ги хвали и съответно да бъде насърчено да гласува отново за тях. Щото те мислят за народа!

Прозрачни и глупави предложения, породени от тоталната управленска импотентност на Главната Мутра. С цел – отново да се създадат предпоставки за спечелване на местните избори от страна на гербавите!

Принцип на управлението им – създай проблем, направи го грандиозен, докарай всички до истерия, предложи решение, създаващо повече проблеми от самия проблем и най-накрая се похвали, че въпреки всичко, си „дал“ на хората и мислиш за тях! Елементарно, Борисов, много елементарно, почти колкото теб!

Елена Гунчева

loading...