Вулгарно, министре!

„Мигрантите, които прескачат оградата, аз щях да върна обратно с два шамара“, обяви Красимир Каракачанов по повод филма на Елена Йончева „Граница“. Недостойно, г-н министър! Не приляга на човек, заел такъв отговорен пост, да се държи като дребен хулиган в опит да оправдае безсилието на държавата да се справи с проблема. А проблем наистина има – всички го разбраха.
Йончева не е отишла на границата, за да лови нелегални или да ви прави „сечено“, а за да покаже бутафорното ви съоръжение, през което може да мине всеки, който пожелае. За какво похарчихте стотици милиони наши и европари, като това, което виждаме, не става за нищо? А я кажете колко струваше метър ограда, когато я строеше армията? И колко поскъпна същият този метър, когато ГЕРБ я дадоха да я строят техни хора? Каквото качество на ремонта имат „Цариградско шосе“ и магистралите, такова е и на оградата.
Но лъсва другата истина – за голямата кражба, която истина очевидно ви е вдигнала кръвното. А има ли изобщо държава по света, в която военният министър да си позволи такъв език и да остане на своя пост? У нас обаче винаги е така. Нападат и наказват не този, който е сгазил лука, а онзи, който каже, че Царят е гол!
Според Каракачанов това било „преградно съоръжение срещу голям бежански поток“. Те, ако не дай си Боже, тръгнат на талази към нас и я подпрат, въпросната Велика ограда на колегата ви Симеонов, ще рухне тутакси. А най-смешното е, че цял военен министър вулгарно препоръчва шамарите като средство за отбрана на националната граница! Егати държавата, щом този ще я брани!
От 20 реки вода карат да омаловажат едно нормално журналистическо разследване. Водевилът на властта удари дъното с решението от вчера да налага глоба до 1000 лв., ако доближиш или снимаш оградата. Това, ако не е прикриване на истината и налагане на цензура – здраве му кажи. Какви ли още глупости ще сътвори необузданият мерак за оцеляване?

Валентин Георгиев

http://duma.bg