Вучков: И през 2017-а България не е парламентарна демокрация, а премиерска диктатура

И през 2017-а България не е парламентарна демокрация, а е премиерска диктатура. Това заяви проф. Юлиан Вучков в интервю за предаването „По първи петли“ по БНР.

„Няма нормален човек, който да не е имал съзнанието, че в България трябва да настанат доста сериозни промени, за да се измъкнем от пороците на социалистическото време. Но никой нормален човек, умен и интелигентен, особено високообразован, не е предполагал, че този преход ще бъде такъв, какъвто ние вече го водим в продължение на почти три десетилетия“, смята Вучков.

Според професора 2017 година ще бъде запомнена с това, че България отново е премиерска диктатура, каквато е била по време на целия Преход.

„Ние нямаме дори нормална национална сигурност, с която толкова много се хвали партия ГЕРБ. Има основни показатели, които показват, че тя не съществува. Първо, тази чудовищна емиграция. Два милиона души са напуснали страната и няма да се върнат в България. Една нация, която се топи, може ли да говорим, че тя е национално сигурна?“

„Над 600 000 са неграмотните хора у нас“, акцентира още проф. Вучков.

„От неграмотни хора може да очакваш всичко“, ззаяви той и посочи това като още един показател за липсата на национална сигурност.

Има много неизвестни пред България и все по-малко неща зависят от народа, смята още Вучков.

Вучков: И през 2017-а България не е парламентарна демокрация, а премиерска диктатура

cross.bg

loading...