„Възраждане“ плаши да нападне парламента със 127 500 избиратели

С щурм на сградата на Народното събрание заплаши лидерът на „Възраждане“ и пресен депутат Костадин Костадинов, ако мнозинството вземе решение за въвеждане на зелен сертификат като изискване за достъп до сградите на законодателния орган. Костадинов отправи заплаха за „революция“ и „пряка демокрация“, изразяваща се в нахлуване в НС на 127 500 избиратели на партията му. И не само – и на избиратели на управляващата „Продължаваме промяната“, ГЕРБ и др.

Заплахата лидерът на „Възраждане“ отправи от ефира на Нова нюз, след като дълго преди това на висок тон (както обикновено) говори против сертификата и разви познатите вече тези за омаловажаване на вируса на COVID-19.

Както е известно, премиерът Кирил Петков подписа заповед за наличие на сертификат за администрацията на Министерския съвет, за влизането в сила на която има 40 дни гратисен период, а просветният министър Николай Денков направи същото за администрацията в МОН – от 24 януари следващата година.

Костадинов обаче може би не е разбрал, защото днес обяви по адрес на Денков

И естествено дойде въпросът за сертификата и за Народното събрание, което вече втора седмица само дискутира въпроса, но не успява да вземе решение.

„Ще поканя всички наши 127 500 избиратели да влязат заедно с мен в НС. В буквалния смисъл. Крайно време е да превърнем нашата представителна демокрация в пряка демокрация!“, викна Костадинов.

– Това ще е нападение на парламента, контрира го слисаната водеща Лора Инджова.

„Не, това ще е връщане на властта в ръцете на народа от самозабравилите се хора, които вече не наричат „Продължаваме промяната“, а „пратени от посолствата“.

80% от българите не желаят да се ваксинират. Правителството извършва репресия по тази тема, няма как да го одобрим. И много скоро ще им се наложи да се сблъскат с народния гняв, защото когато не проявяваш здрав разум, се сблъскваш с революция!“, продължи Костадинов.

Той щял да покани не само избирателите на собствената си партия, а и „всички останали, защото няма разлика между избирателите на „Възраждане“, ПП и ГЕРБ“.

Сертификатът бил „антизаконен, антиконституционен, дискриминационен“ и трябвало да бъде премахнат, „защото няма разлика между народните представители и гражданите, които се принуждават в момента или да се дупчат насила, или два пъти в седмицата да си плащат тестове, за да ходят на работа“.

https://www.clubz.bg/