Външно министерство размаха пръст на РС Македония

Следят процедурата изключително внимателно

Министерството на външните работи размаха пръст на Република Северна Македония.

„Има легитимни действия, които институциите на една държава, включително Северна Македония, трябва да предприемат, когато към тях е подаден сигнал независимо от характера на сигнала“. Това заяви главният експерт в Министерството на външните работи Желязко Радуков по повод нашите сдружения там, регистрацията им и започналата проверка срещу тях, отбелязва БГНЕС.

Той посочи още, че те следят тази процедура изключително внимателно, както и какъв ще е изходът от процедурата, тъй като границите на легитимните действия и административния тормоз, са изключително тънки.

Желязко Радуков посочи, че няма абсолютно никакви съмнения в това, че Северна Македония осъзнават много добре ситуацията, особено тогава, когато се създават ад хок институции.

Междувременно президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски изрази своите съмнения, че българите ще бъдат включени в конституцията.
Той бе категоричен, че никой не може да бъде принуден да гласува, ако настоящата опозиция смята, че документите са в ущърб на македонския народ.

Пендаровски не скри, че не е доволен от процеса на интеграцията в ЕС на страната му до момента, тъй като тя едва наскоро започна преговори за присъединяване към съюза, след като в продължение на 17 години бе оставена на прага като кандидатката за членство, съобщава МИА.
Източник: dir.bg