Въпреки всичко Путин остава единственият световен лидер с най-силна геополитическа стратегическа мисъл

Въпреки всичко Путин остава единственият световен лидер с най-силна геополитическа стратегическа мисъл. Вече е в залез, но върши работа.

Той каза на глас това, което всички знаем и никой не се осмелява да каже. Никой с ранг на власт и сила.
Че западният капитализъм е свършен, а моделът на западните демокрации престъпен.
Добро утро!
Фактически това изказване на Путин трасира ИЗХОД от безумието на ДД. Как и кога, не знам. Но е официално на дневен световен ред.
ДД лека полека загива.

Путин, както винаги, показва супер силен инстинкт за важните точки. Москва беше домакин на среща за съдбата на Афганистан, на която участваха държавите, образуващи новия геополитически антиамерикански център в Централна Азия, голяма шиитска дъга. Иран, Пакистан, Индия, Китай, Афганистан и всички съседи – Узбекистан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан и Туркменистан. Тази среща очертава контурите на новия център. Засега без да признава официално талибаните, Русия изгражда съюзен център с тяхно участие. Център за сигурност.

Много е интересен този момент.
Талибаните са обявени за терористична организация в цял свят, включително в САЩ и Русия. Обаче те са вече държавен фактор и с тях не само трябва да се преговаря и то не от позицията на силата, а те трябва да бъдат приети и признати. И те ще бъдат и приети и признати! Това е основния момент от голямата световна геополитическа промяна. Тест за интелигентност и издържливост, а също и за бързо адаптиране към драстично променящата се среда. Засега Путин най-добре се справя.

САЩ и ЕС не само, че не тичат след събитията. Те изобщо не участват в събитията!

Анастасия Гешева