Въргала: Нашето Черноморие остана без чар

Българското Черноморие се превръща в място, което вече не е приятно за почивка. Липсва достатъчно легова база, условията не са на ниво, стремглаво се унищожава и природата, категоричен бе актьорът Владислав Карамфилов, по известен като Въргала.

„Инфраструктурата, особено в близост до самата брегова ивица, е толкова задръстена от бетонните постройки, че изчезна онзи магнит, който притежаваше нашето море“, каза още Влади Въргала.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че е изключително разочарован от опитите за премахване на емблематичния рибарски клуб на Васил Георгиев, познат като Паяка, в Резово.

Вчера работници от Община Царево не успяха да съборят клубa, който се намира на брега на морето. В него повече от 20 години се събират рибарите от пограничното селище. Според общината обаче той е кръчма и е построен незаконно на общински терен.

Рибари и приятели се събраха, за да защитят емблематичното за тях място след призив в социалните медии.

„Един от основните проблеми в държавата е, че липсва единна концепция и планиране на бъдещи действия. По този начин беше застроена София, където нецелесъобразно се издигнаха куп многоетажни сгради“, обобщи Карамфилов.

Влади Въргала допълни още, че въпросният рибарски клуб в Резово, както често се случва, е събудил нечий апетит и е много вероятно на негово място да бъде издигната поредната бетонна сграда.

frognews.bg

loading...