Вържете Симеонов!

Вицето Валери Симеонов явно се нуждае от усмирителна риза. Да твърдиш, че отказът на пилотите от „Граф Игнатиево“ да летят е национална измяна, при положение, че разследването на военната прокуратура не откри доказателства за неподчинение, е равносилно на клевета. Пък била тя изказана и в лично качество, не от името на властта. Затова бойците са в пълното си право да пуснат жалба и да го съдят по съответния ред. Ама той не бил съгласен с изводите на прокуратурата. А кой, ако не тя е компетентният орган да се произнесе?
На него ли, великия патрЕотар, да му обясняваме какво е истинската държавна измяна. Нещо да каже за нарязването на скрап под натиск отвън на нашите ракети, танкове, кораби, самолети преди приемането ни в НАТО? Не беше ли това условието ни за членство? Държавна измяна е, че българска земя е дадена безплатно за американски бази. За тях никой нищо не плаща. Такава е и „Граф Игнатиево“.
А ако пилотите, Симеонов, вкупом подадат рапорти за напускане на армията след твоите словоблудства, какво правим? Как пък никой не обръща внимание на простия факт, че отказват да извършват ТРЕНИРОВЪЧНИ полети. Причината – няма достатъчно годни машини. За да тренират, трябва да ползват самолетите на колегите им, които носят дежурство… Дотам я докарахте! Официално пилотите ги делят на „летящи“ и „нелетящи“… Срам и резил! Това е измяната, а не измисленият от такива като Симеонов и Ненчев „бунт“ на летците и „опит за преврат“.
Прав е президентът Радев да обвинява  политиците в неадекватност, след като скрити зад патриотарска риторика, искат от пилотите ни поведение на камикадзета. Пилотът е ДЛЪЖЕН да откаже полета, ако не е на 100% сигурен в неговото безопасно изпълнение! Когато има проблем със самолета, той просто не излита. Елементарно е, но не е за елементарни хора. А политическите полюции на такива като Симеонов, дори не си струва да се коментират

Валентин Георгиев

http://duma.bg

loading...