Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви война на джигитите

Изрази надежда, че тези мерки ще дадат осезаем резултат

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви война на джигитите.

Той разпореди тринадесет мерки за противодействие на пътния травматизъм.

Вероятно си спомняте, че сегашното ръководство на МВР обяви като един от основните си приоритети именно осигуряване безопасността на движението по пътищата на страната.
В този ред на мисли Демерджиев посочи, че в контрола на пътищата ще бъдат включени допълнителни полицейски сили, които са обучени и допълни, че става въпрос за около 8 500 служители.

Като основен метод за превантивно въздействие и контрол се въвежда т.нар. „линеен подход“. Полицейски патрули, чрез придвижване в транспортния поток, ще следят за поведението на участниците в движението и за нарушения от всякакъв тип.

Освен това по разпореждане на вътрешния министър ще бъде завишена контролната дейност в населените места по отношение управлението на МПС от неправоспособни, малолетни и непълнолетни водачи, както и на такива, лишени от право на управление.

Ще бъде завишен контролът, за да се избегне и управлението на товарни автомобили след употребата на алкохол, непосредствено преди потеглянето от местата за паркиране и престой.
В заключение министър Иван Демерджиев изрази надежда, че след прилагането на тези мерки, пътните инциденти ще намалеят осезаемо и резултатът ще бъде усетен от всички.
Източник: standartnews.com