Вътрешният министър Иван Демерджиев разкри предстои ли чистка в МВР

Ръководството на МВР отчита слабости в превенцията на битовата престъпност

Министърът на вътрешните работи Иван Демержиев отговори на един от най-горещите въпроси, засягащи служителите в системата – предстои ли чистка.

Той отбеляза, че сред основните приоритети на подопечното му министерство, са продължаване на борбата с купения и корпоративния вот по време на организацията на предсрочните парламентарни избори, както и пътната безопасност.

Вътрешният министър обеща да бъдат предприети комплексни мерки, които ще дадат резултати в най-кратък срок, отбелязва Българското национално радио.

Ръководството на МВР отчита слабости в превенцията на битовата престъпност. Очаква се провеждането на редица акции за отнемане на незаконно придобито оръжие. Основен акцент в работата на полицията е и борбата срещу лица, разпространяващи наркотици в близост до училищата.

Демерджиев обеща да няма политическа чистка в професионалното ръководство на МВР, а от утрешния ден започват срещи в ЦИК, касаещи провеждането на изборите и сигурността на машинния вот.
В политическото ръководство на МВР влизат и заместник-министрите Моника Димитрова, Венцислав Катинов и Емил Ганчев.

Той обаче бе категоричен, че напук на твърденията, които носи мълвата, че предстоят масови чистки в системата, не се очаква такова нещо.
Източник: standartnews.com