Вярвам, че до мен в Народното събрание има българи, които са във Възраждане не за лични облаги, а за битката за България!

Уважаеми съмишленици, братя и сестри, както и врагове! Нашите първи стъпки в парламентаризма са следени зорко от всички Вас. Получаваме много съвети, коментари, критики за решенията си. Благодаря за всяко изразено мнение от Вас, то ни помага да чуем и Вашето становище по въпросите.

Моля безпогрешните да ни простят. Не винаги решенията и действията са прости, често са поредна стъпка по пътя, по който сме поели за постигане на главата си цел. Много е възможно да не разбирате някое решение. Не винаги е удачно и да посочваме какво целим. Защото в политиката са важни цялостната стратегия и тактика, а не толкова отделните ходове.

Нашата цел и приоритети отдавна сме ги заявили. Надявам се да разберете, че ние стъпка по стъка ще ги изпълним. И не приемайте всяка дума за окончателно решение. В политиката са важни стъпките и не винаги целта се вижда отчетливо. От два дена ни критикуват и коментират за референдума за зеления сертификат. ОТ ДВА ДЕНА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И МЕДИИТЕ КОМЕНТИРАТ ДАЛИ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ И ДАЛИ ДА СЕ ПИТА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Осъзнавате ли, че за първи път на такова ниво и мащаб се поставя въпроса за сертификата?

Нашата първа победа беше да предизвикаме дискусия и да поставим привържениците на зеления сертификат в кръгова отбрана. Да накараме медиите да отразят и нашата гледна точка, да дискутират върху предложението. Ходовете тепърва предстоят. Доверете ни се за това, че имаме цели и сме твърдо решени да ги изпълним. Може понякога да грешим, но не сме богове, човеци сме! Ние искаме да чуем и Вашето мнение. Но ние сме там – в битката. Не всичко може да се каже. Не всички ходове трябва да се обявяват публично.

Нека заради временното разочарование да не отричате самото дело. Изчакайте да видите всичките ни ходове и действия. И бъдете до нас в целта, като заедно ще бъдем в победата!

Аз вярвам във Възраждане, във възрожденците, които ежедневно се борят за България, които отделят от времето, средствата и труда си. Вярвам в д-р Костадин Костадинов, който доказа, че за него България е най-важна и не остави да го пречупят. Вярвам в идеалите, които изповядваме. Вярвам, че до мен в Народното събрание има българи, които са във Възраждане не за лични облаги, а за битката за България!

Благодаря на всички, които ни повярваха. Благодаря и на тези, които ни критикуват. Защото в спора се ражда истината.

Елена Гунчева