В Габрово кръвта не е заради циганите, а заради циганията и мафията – идва буря

В Габрово кръвта не е заради циганите, а заради циганията и мафията – идва буря. Габрово извади на светло тежките деформации в живота ни. Те са следствие от разложението в политическия елит. България е разделена на недосегаеми, нагли и необяснимо разбогатели от една страна и всички останали – от друга. Напудрени репортажи, как българи се връщали в родината, а други оставали тук, защото страшно им харесва, дразнят със своята фалшивост и примитивна пропаганда.
Няма справедливост. Натрупани са планини от горчивина, болка, обида, ярост, мъка, желание за мъст. Любовта, съпричастността, благостта и инициативността изчезнаха от ценностната система. Мутризацията доведе до масова демотивация у хората. Няма национални цели и идеи, а без такива няма обединение. Чалгализира се и се формализира дори честването на светли личности и дати от историята ни. Вече не е гордост да си българин. Хан Крум, Левски и Ботев бяха превърнати в клишета и се изтъркаха. Дори природата ни е заплашена от олигархични и бандитски апетити. На кой не му е ясно, че ако някой си купи ТЕЦ и пристанище за жълти стотинки, може да купи цялата държава? Купил я е!
Надига се буря. Тя не може да бъде спряна с лютив спрей, палки и щитове. Нито от жандармеристи и полицаи, приличащи на мешки, които винаги „действат правилно“. Няма да я спрат фалшиви обещания, прокурорски репресии и действия на институции от типа „пунта Мара“. / Фрогнюз/

Стефан Северин

Снимка на Стефан Северин.