В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЧИСТКИТЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ НА СТАДИОНА

Воят от гербоидната сган, че имало чистка в държавната администрация, започва да ми дотяга. Разбирам донякъде, че когато 12 години си седял на хранилка, въртял си си далаверите и сме ти плащали от нашите пари за некадърността и корумпираността, да си изнервен. Но все пак отчитайте и положителното:

Например в Китай за корумпирани висши служители чистката се прави директно на стадиона и публично. Досега май не е имало рецидив на крадене от държавата в тези случаи! В други държави пък директно вместо заповед за уволнение ти връчват обвинение и арест. Ама пак сте неблагодарни!

Не само е нормално, но и е очаквано от всички нормални български граждани корумпираните и некадърни калинки на ГЕРБ да бъдат изритани от администрацията. А за оплакванията откъм МВР като от продавачки на пазара, ще поясня, че работата на полицията всички я виждаме. Видяхме как обгазяват и бият протестиращите. Видяхме арестуваните полицаи за рекет на бизнеса, за наркоканали и канали за проституция, за кражби на коли и изобщо чадър над престъпността. Виждаме как обикновения българин е оставен беззащитен срещу престъпността, която има на своя страна полицията. След като мутрите се сляха с държавата, престъпността получи власт. А нас – народът, ни оставиха на произвола. Затова някак си не съжалявам тези, които си отиват! Дори смятам, че трябва да бъдат и разследвани за работата им!

Чистката е наложителна и оздравителна! Да се изреже болното от здравото, за да не умре държавата. И вместо да кълнете и виете по медиите, си помислете за падението си да сте подчинени на един престъпник!

Елена Гунчева