В ИТН мислят, че така се управлява. Със сила. С бездиханно, опиращо в халюцинацията самохвалство

Когато миналия месец разправях, че ИТН са формация, родена, за да убие политиката в България, ей точно това, което видяхме по Нова, имах предвид.

Радикалната подмяна на демократичния процес – който включва не само изборите, но и правото на гражданите да се съмняват в, задават въпроси на и узнават истини за избраниците си – с безсъдържателно садо-мазо шоу. С долнопробен театър на доминацията.

Просташкият нарцистичен припадък, на който станахме свидетели, не бе просто изпускане на нерви лабави.
Това е житейска философия и подход към властта. В ИТН мислят, че така се управлява. Със сила. С бездиханно, опиращо в халюцинацията самохвалство, което не познава мярка – нито езикова, нито съдържателна. С агресивни крясъци, които да заглушат и премажат всеки опит да им се посочи реалността. Защото в реалността амбициите им и възможностите им се разминават като кораби в нощта.

Те и двегодишните затова реват – за да сломят майките си с децибели, независимо, че желанията им са по бебешки ирационални и непосилни за самите тях. Само дето на двегодишните все пак знаем да не проверяваме държавните дела.

Писано ни било да *доживеем* ерата на псевдокрацията, където абсолютно всичко е наужким, а Педя Човек дори няма Лакът Брада. Остава да решим дали ще кандисаме да *заживеем* в нея.

Мария Спирова