В нова фаза навлиза войната в Украйна

Conflict between Ukraine and Russia, male fists - governments conflict concept

Руските сили се съсредоточават в южната част на страната

Оказва се, че войната в Украйна започва да навлиза в нова фаза.

Преобладаващата част от сраженията вече са по-близо до 350-километров фронт от околностите на Запорожие до Херсон, успоредно на р. Днепър.

Това сочи констатацията на военното разузнаване на Великобритания в редовната им сводка, отбелязва Ройтерс.

Почти е сигурно, че силите на Русия се съсредоточават в южната част на Украйна, очаквайки контраофанзива или пък се подготвят за нова атака, отбелязва в Туитър Министерството на отбраната в Лондон.

Ведомството отбелязва още, че се забелязва изтегляне на дълги колони военни танкове, артилерия и камиони, както и други оръжия от Донбас в посока югоизток.
Много е вероятно батальонните тактически групи с численост 800-1000 войници, базирани в Крим да се присъединят към руските сили в Херсонска област, разкрива още информацията на британското разузнаване.

Забелязва се, че напоследък обект на атаките на украинските сили все по-често стават мостове, складове за муниции и ж.п. линии в южните региони, в това число и важния стратегически железен път между Херсон и окупирания Крим, сочи докладът на британското разузнаване, цитиран от Ройтерс.

В същото време руските сили атакуват яростно ключовия град за украинската отбрана в последната неокупирана територия в Донецка област – Бахмут. Новината бе съобщена от украинския генщаб, отбелязва ДПА.
Източник: vesti.bg