В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО Е ЛЮБОВТА

И не, няма да ви говоря за прайдове 🙂 Нито пък за романтика. А за това да обичаш народа си. С любов, преди която е само Бог. Защото не може да се отричаш от българите и да искаш да промениш нещо.

Аз не си правя илюзии за нас. Виждам и лошото, виждам и доброто. Виждам и България в очите на всеки един от нас. Българин е и този, който е готов да даде живота си за България и е честен и почтен, българин е и този, който търчи в американското посолство на спявка или ходи на прайдове. Но всички сме един народ, една уникална сплав от личности, история и бъдеще, която ни прави българи.

Може да промениш само това, което обичаш. И може да промениш себе си, само ако се погледнеш с истинските си очи и смъкнеш илюзиите. И тогава – камък по камък, да започнеш отново да изграждаш. Ако се налага, преди това ще разрушиш. Но само истината за нас самите ще ни направи свободни.

Може да сме всякакви. Много пъти сами се наричаме дебили и дървени глави. Може и да сме, но това е и недостатък и качество. Защото например ние сме най-здравомислещият народ сред пЛандемията. На принципа, като ни кажат да носим маски, да им кажем: „Ама вие ли ще ми кажете какво да нося, бе?!?“ или пък „Пък няма да се ваксинираме, не ви вярваме!“. Нека да гледаме положително. Именно това упорство, инат и ако щете, проклетия към всеки, който се опитва да ни дава заповеди, е основата на това да се съпротивляваме срещу могъщи врагове, не само да оцеляваме, а и да се изправяме отново, и отново, и отново……

Трябва да обичаме народа си и Родината си като майка – може да не я харесваме на моменти, да й се ядосваме, да бягаме и да се връщаме при нея, да псуваме и да се кълнем в нея, но е в сърцето ни. А когато осъзнаем, че промяната е необходима, ще я направим. ЗАЩОТО АЗ ВЯРВАМ В БЪЛГАРИТЕ! И в способността им винаги като феникс да възкръсват от огъня и пепелта.

Обичам България и народа си! И вярвам, че заедно ние – българите, можем да променим историята!

Елена Гунчева