В ПАНОПТИКУМА НА БЪЛГАРСКАТА КОРУПЦИЯ ИМА ТАКАВА СХЕМА – ДОБРОВОЛНА ЗАГУБА НА ДЕЛО

При минимално интелектуално усилие се разбира, че схемата, описана от Банов, е сработила.

Държавата е опростила 700 000 лева на неизрядния частник, като предварително се е отказала да си търси дължимото. А после, като застраховка срещу евентуално осветяване на скандала, е завела проформа съдебно дело. Което, естествено, е загубила на първа инстанция, тъй като, според подправените по заръка на Боил Банов документи, всичко е изрядно. „Оная простотия“ с неустойката е поправена (на ръка) и държавата не само не дължи нищо на неизрядния строител, ами дори е осъдена да плати 25 хиляди лева разноски по делото.

И ето, че днес изгубеното дело се размахва като индулгенция.

А в паноптикума на българската корупция има такава схема – добороволна загуба на дело.

През 2011 г. бившият министър на регионалното развитие, а впоследствие президент – Росен Плевнелиев, “елегантно” обслужи олигархията в прословутия гешефт с обществена земя по крайбрежието край къмпинг „Корал”.

МРРБ по онова време също водеше не едно, а цели три дела срещу незаконно издадените сторителни разрешителни от общината в Царево на частни инвеститори, близки до ГЕРБ. Само че в последния момент екипът на Плевнелиев нещо се разсея и забрави да внесе съдебна такса от 20 лв., поради което делата бяха окончателно изгубени от държавата.

Гергана Манева

БОИЛ БАНОВ

http://afera.bg

loading...