В Румъния разписват всички документи директно, ако са наред. Не се чудиш как да вземеш пари за подписа си или как да откраднеш

Защо Румъния е на първо място по ръст на БВП, по официални данни на Евростат, а ние отново сме в дъното на класацията? В същото време, премиерът Борисов излиза с неверни твърдения колко напред сме по икономически показатели, а северната ни съседка е „парализирана“ – темата в „Просто Диков“ коментира журналистът Владо Береану.

„В Румъния разписват всички документи директно, ако са наред. Не се чудиш как да вземеш пари за подписа си или как да откраднеш. Защото, ако го направиш, те чака мадам Кьовеши“, категоричен е Береану.

„През последната седмица Кьовеши отново направи подвиг – тя разкри една корупционна сделка, засягаща Здравната им каса“, разказа журналистът с подробности за новите арести на знакови фигури от системата на здравеопазването в Румъния.

В България подобни далавери със Здравната каса има колкото искаш, но ние дори нямаме институция или компетентни органи, които да ги разследват. Просто борбата с корупцията трябва да се извършва от начало до край“, обясни още журналистът.

http://bitelevision.com