В Украйна има много сериозно недоверие срещу управляващите, плюс тотална криза

Днес Путин отново отправи директно предупреждение към Запада по отношение въоръжаването на Украйна. Този път по адрес на (РСЗО) HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), ракети, които могат да достигнат до 80 км далечина на обстрел, следователно могат да поразяват руски цели от територията на Украйна.

Този балистичен комплекс беше заявен от Байдън като следващо оръжие, което ще предоставят на Украйна, въпреки заявленията, че САЩ няма да продължат въоръжаването. Трудно е, днес говорят едно, утре друго. Днес говорят едно, утре правят друго. За нищо не може да им се има доверие!

Няколко пъти Руската Федерация от различни центрове на властта предупреждава, че ескалация, инспирирана от Запада, ще доведе до последствия за западните държави чрез огнева мощ. Не им се вярва!

Обаче се случват разни неща.

Някак се забрави факта, че украинските националисти от батальона Азов са пленени , включително ръководителят им. Забравя се факта, че в Азовстал се предадоха хора, които знаят кой, как, кога и защо участва в тази война срещу Русия и по какъв начин Украйна се тренира от Запада на терен и в политиката. Тези хора сега в ръцете на руснаците и всичко ще разкажат!

Зеленски и неговите придворни шутове, смешно е шутът да има шутове, Арестович, Кулеба и Подоляк се държат сякаш нищо не се е случило, кои бяха тези Азов? Да, ама нещата изобщо не са така. Азовстал е крайъгълен камък за украинската армия. Морално, тактически и физически. Общо взето само телевизионните продуктово позиционирани изяви на президента са в смисъл – Всичко е наред, напредваме, пред Москва сме! В Украйна има много сериозно недоверие срещу управляващите, плюс тотална криза. Към това се прибавя най-големият проблем – Разпад на духа в армията.

След като стана ясно, че армията се използва като заложник и жив щит от хунтата на Зеленски, след като се видя, че съдбата на войниците няма абсолютно никакво значение за Киев, в деня на „евакуацията“ на Азовстал украинският парламент гласува закон, който позволява на командирите да убиват на място войници при заплаха последните да станат пленници, бойният дух върви надолу.

За загубите само Бог знае!

Украинската армия е почти напълно разбита, оръжията са унищожени. Сега се изпълнява планът за въоръжаване отвън, знаем за него, всички участват, включително България. Този план е много опасен за Украйна, но на върхушката не и прави впечатление. Този план обрича държавата на още по-голям крах и вероятно „изгорена земя“. Защото Западът не желае да се съобрази с мнението на Русия и нейните претенции. Пораженията ще бъдат страшни. Кому е нужно това? Знаем, знаем и защо.

Анастасия Гешева