В Украйна лъсна истинското лице на евроатлантизма

В Украйна лъсна истинското лице на евроатлантизма.

Признаването на украинска нация от страна на Русия и извличането на това признание с прилагане на военна сила от страна на ЕС и НАТО е същото, като настояването от тези същите организации България да признае безусловно съществуването на македонска нация съвсем скоро. Напълно разбирам частните интереси на отделни държави, но съм отвратен от начините и формите с които ги постигат. За съжаление тези интереси остават скрити зад въпросните организации които представляват и така страда репутацията на самите организации, а не на съответните държави. България със сигурност няма да признае безусловно македонизма, а ако лица свързани с управлението го направят те ще пострадат по начин, който днес въобще не подозират и мислят за възможен. Русия от своя страна никога няма да признае украинската нация, не само защото като смениш няколко букви в азбуката си не получаваш нов език, а и заради стратегическите си планове. И двете наши държави са прави и истината е на тяхна страна – историческата и политическата.

От другата страна на барикадата стоят евроатлантическите песове, които са толкова освирепели от глад за нови ресурси, че за тях това е въпрос на живот и смърт. Готови са да подкупят хиляди предатели на страните си, да създадат огромни паравоенни структури, да дават пари и оръжие и всичко необходимо за защитата на частните им интереси. Икономичаската власт им се изплъзва от ръцете и за възстановяването на тази тъмна власт са готови да жертват милиони човешки съдби. Това е война на всяка цена.

За мен най-големия проблем за бъдещето е пълната дехуманизация която се случва в Украйна и цяла Европа. Видях чудовища в лицата на интелигентни хора, както видях и благородството в лицата на съвсем обикновени хора. През очите ми се разпадна за броени дни цял един свят изграждан почти 100 години. Свят на заблуди, лицемерие и суета.

Вече сме окончателно разделени! И всеки ще изпие своята историческа чаша.

Николай Марков