В ход е тотално обедняване на хората, каквото не е имало от 90-те години насам

В ход е тотално обедняване на хората, каквото не е имало от 90-те години насам.

Наблюдаваме бруталното повишаване на цените на енергоносителите и на храните, съчетано с ковид-терор.

Ако беше жив Бай Тошо, щеше да се позове на международното положение и сигурно щеше да бъде прав. Ама правителството било служебно и нямало правомощия. Не е така! Служебното правителство има всички правомощия с изключение на законодателната инициатива – не може да внася законопроекти поради липса на парламент.

Освен това в България на огромни заплати работят всевъзможни независими държавни органи /т. нар. регулатори/, чийто състав е избран директно от парламентарното мнозинството по времето на Борисов. Те също носят отговорност за състоянието на съответните сектори, които трябва да контролират.

Например КЕВР в сферата на енергетиката, КРС в сферата на далекосъобщенията, СЕМ в сферата на медиите, КЗП за защита на потребителите, КЗК за защита от картелите и пр. и пр.

Десетки органи със заплати от по 7-8 бона месечно, натъпкани с протежетата на Баце. Всички те носят отговорност за състоянието на страната, наред с правителството. Тяхното бездействие и очевидна неспособност да противодействат на ценовото цунами навежда на извод, че това е САБОТАЖ НА ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ШАЙКАТА НА БОРИСОВ.

Първата работа на новия парламент е моментално да направи безработни членовете на тия всевъзможни органи и органчета и да потърси зя тях независими експерти, които нещо ще вършат, а няма само да чакат уикенда, за да отпрашат с някоя от секретарките си за Гърция.

Държавната администрация се нуждае от тотална организационна и нормативна реформа, а не само от изхвърляте на протежетата на Борисов. Но има ли кой? да я направи ????

Емил Василев