В цялата страна учителите преструктурират учебния материал, за да няма пропуснати уроци

Непредвидените почивни дни заради грипа и студа удължи коледната ваканция на учениците с 5, а в някои общини и с повече дни. В цялата страна учителите преструктурират учебния материал, за да няма пропуснати уроци. Добрата новина е, че неочакваната ваканция няма да бъде компенсирана с дни от другите ваканции. Това е така, защото по Закон се предвиждат до 7 извънредни почивни дни.

В Хитрино учителят по физика Цветка Косева има график как да организира учебните занятия, за да предаде предвиденото в програмата. В 7 клас тя има по два часа седмично. Изчислила е, че за този период трябва да им преподава по две теми наведнъж.

„Трудно е да ви кажа, защото доста бързо ние преминаваме през този материал… Имайте предвид, че те имат два часа седмично, ние сме загубили около 3 седмици“, каза учителката пред БНТ.

Децата посещават и допълнителните занимални, които училището е организирало.

В помощ на децата са и родителите, които ги подкрепят, но и контролират. Учители, ученици и родители са убедени, че ще се справят и с това предизвикателство.

Учителите от всяко училище в Благоевград са направили план как да променят съдържанието на часовете, така че да предадат всички уроци, които са необходими.

„Така да преструктурират учебното съдържание, че това да доведе до най-малко притеснения при учениците, с лекота те да преодолеят големия обем от информация и знания, които те трябва да овладеят“, каза началникът на Регионално управление на образованието – Благоевград Методи Петров.

Учениците казват, че въпреки непредвидената почивка през миналия месец успяват да наваксат пропуснатия учебен материал.

В цялата страна учителите преструктурират учебния материал, за да няма пропуснати уроци

cross.bg