Гарелов: Отчуждението между хората е тотално. Стига се дотам, че всички се мразим

„Политическото време се забърза вече. Ако трябва да говорим за драматизъм и кое събитие привлича най-голямо внимание, естествено събитията в Габрово привличат внимание. Но това е един протест, който тлее много отдавна. Така както оставяме гетата и използваме циганите само до гласове, без да търсим доброто в тях – ще се стигне до война. И ето вече е налице. Младите цигани вече говорят за правата си. Подобно на чернокожите в САЩ“. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 журналистът Иван Гарелов по повод най-горещата тема от седмицата в страната, а именно напрежението в Габрово.

„И друго интересно по циганската тема е: казано е, че трябва да има справедливост и да бъдат бутнати незаконните къщи. Незаконни къщи не трябва да има въобще“, категоричен бе Гарелов.

„Отчуждението между хората е тотално. Не само те са равнодушни, когато някой страда. Стига се дотам, че всички се мразим. Чувството за несправедливост, всички се чувстват онеправдани. Има кандидати да овладеят този гняв и мисля, че нашите псевдопатриоти се опитват да направят това. И донякъде успяха. Това е с цел и да бъдат забравени всичките им скандали, за да може отново да са в играта. Забелязвам обаче, че министърът на отбраната играе по-умерена роля“, заяви журналистът.

По темата „Апартаментгейт“ той коментира:

„Мисля, че най-същественото нещо в държавата в момента са етапите, през които преминава този скандал. За първи път се случва не знам от кога, една медия, която е направила някакво разкритие, то да се подеме и от други. А в същото време някои се опитват да ни убедят, че това са битовизми. Други от умните и красивите, пък говорят, че е важна цената, но пък всеки би правил подобни далавери.
Тази реакция, този дух, който забелязваме, ако хората запазят тази непримиримост, независимо кой ще спечели изборите, ще успеят ли хората да наложат един нов морал? Това е катарзисът, който не може да преодолеем. Това е най-важното, което трябва да запазим. И при това положение няма значение кой ще спечели изборите“, каза Гарелов.

„ГЕРБ направиха всичко възможно по скандала – и по-точно Борисов – добре обмислени ходове и действия, за да запази образа на партията. Но в същото време направиха такива груби грешки… Например опита на Цветанов да влезе през задния вход в Народното събрание. Прав е Борисов да се сърди и може би за първи път говори открито срещу Цветанов. Това напрежение между отделните фракции в ГЕРБ все повече лъсва. Излиза и звездата на Томислав Дончев и Борисов като че ли го лансира.

Що се отнася до БСП – те успяват да запазят своя радикализъм. Като в същото времето се пазят да не са тези, които подклаждат темата за апартаментите.

Но се стига до парадоксални случаи – защото не всеки, който живее в хубаво жилище, е извършил нещо незаконно. Важно е как придобито то, дали е заобиколен закона“, каза още Иван Гарелов

Резултат с изображение за Гарелов

http://epicenter.bg

loading...