Гейовете не са застрашен вид, напротив – лансирани и толерирани са по всякаква причина

Моля, нека никой не ми излиза с противопоставяне на мнението ми чрез хомотолерантност, с правата на човека и други латентни причини, оправдаващи и обясняващи гей прайдовете. Основният ми въпрос е – къде точно ги сърби гейовете и не е ли манипулативно внушението им към българското общество в изказванията, оплакванията, терзанията им. Гейовете не са застрашен вид, напротив – лансирани и толерирани са по всякаква причина, дори повече, отколкото други жизненоважни теми. Гейовете са странни същества, които сами си програмират живота като жертви и когато напускат кошарката си, постлана с мека слама, се сърдят защо вълците ги ядат, коментира в „ШОУ“ светският хроникьор Евгени Минчев отшумелия София прайд. Ето какво посочва той.

Защото животът в отшелничество, капсулиране и мантри в стил „другите са ми виновни” е, от една страна, много лек, от друга, не пасва на основните житейски посоки, които следва да са не вляво и вдясно, а нагоре или в някои унизителни случаи – надолу. Нюансите при представяне на подобни гейски изяви са всъщност ефирна заблуда за тайните им цели – които в действителност са много шум за нищо, от една страна, защото не променят нещата, и от друга, защото трябва да бъде защитена и застрахована определена финансова реализация, стояща по и под инициативата.

Сърцевината на „гейския проблем” е всъщност нежеланието те да обозначат и представят себе си като равностойни и еднакви, като изчистят „различията”, които на практика не съществуват и се влеят в обществения поток, защото изконно са част от него. Това маркиране като различни, като преследвани, като онеправдани обърква хората, които са далеч от подобен казус. За човека от бакалията един гей не е нищо повече от клиент, е, да, малко по-странно облечен, но нали си плаща.

За кондукторката в трамвая също е важно геят да си е продупчил билетче. Е, ще се извърне и ще клепа с мигли, но какво й е направило момчето, пък било то и гримирано в 3 следобед… О, да, разбира се – и тенорът в Операта не пее разделно за гейове или лесбийки. Проблемът с гейовете е, когато изтъкват превъзходството си, мрънкайки и хленчейки по един начин, който напомня най-лошото при жените и най-лошото при мъжете. Тогава жените разпознават своите най-долни вибрации, а мъжете – своите най-ниски потребности и недостатъци. И този, за тях „мазен, долен педал”, за какъв се взема, питат всичките му сетива, въоръжени с огромни предразсъдъци и други лични мотиви, разбира се. Това поведение отприщва духовете на всякаква латентна хомосексуалност, която се съдържа и в уж хетеросексуалните. Тогава отпада всякакво въздържание от мнение и толерантността отстъпва пред една логична справедливост, граничеща с „какъв си ти и за какво се бориш”.

Розовите боти и знамето-дъга, символ на подобни прайдове, извисените мигли и пречупените стойки, стават мишената на недоволство, напълно правдиво отприщено към демонстрация на нищо, на едни движещи се и танцуващи кроасани – кой с малини, кой с масло, кой с ягода и крем-карамел. Такива прайдове няма да направят българина по-възприемчив и толерантен. Ще го освирепят, ще го възмутят и това за мен е също една приемлива реакция. Защото какво искаш, о неразумний и юроде и поради что се срамиш да живееш человечески? Нали и ти си син Божий, и ти си по негов образ и подобие. Искаш да си самият Бог ли? Май си закъснял с няколко хилядолетия. Измийте си грима, момчета, и влизайте в правия път. Може да сте в левия ъгъл, но не се дръжте като краварки.

blitz.bg