Ген. Атанасов: Налице е диктатура на алчната посредственост

Имаме диктатура на алчната посредственост. Имаме пране на пари от тези, които купуват. Те плащат под масата, защото не искат да доказват произхода на средствата си. С оставки ли свършва всичко?! Така ген. Атанас Атанасов коментира в предаването „Тази сутрин” думите на премиера Борисов, че в страната има диктатура.

Заключението на министър-председателя Атанасов определи като смешно.

Проблемът не е в това кой каква собственост има, проблемът е в това, че няма институции действащи, които би трябвало да проверяват фактите, които се съобщават от политиците и други хора в техните декларации, добави той.

„Несериозно е Борисов да говори за военен преврат. Обезсилването на институциите и контролирането им от едно место не важи за президента, а за премиера. Борисов изважда от джоба си историята за дядо си, който уж бил Николапетковист, но тогава не е имало БЗНС”, посочва ген. Атанасов.

Прокуратурата не работи, а се държи като част от изпълнителната власт. Главният прокурор пък се държи като вицепремиер. Не може той всяка седмица да обсъжда с премиера оперативни теми.

За своето имущество ген. Атанасов обясни: „Моят апартамент е от 98 квадрата с терасата и съм взел 100 000 евро от банка, за да платя този апартамент”.

.

frognews.bg

loading...