Георги Георгиев: КПКОНПИ крие два месеца резултатите от проверката на Пеевски

КПКОНПИ и председателят й Пламен Георгиев крият два месеца резултатите от проверката на Делян Пеевски. Това стана ясно от думите на лидерът на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев, който бе поканен да присъства на конференция на тема „Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията“ днес в София под патронажа на президента Румен Радев.

„По време на конференцията изказване имаше Пламен Георгиев и по време на изреждането на успехите на антикорупционното звено аз взех думата, като го попитах какво се случва със сигнала на БОЕЦ за проверка на Делян Пеевски. Залата реагира на това мое включване и бяха зададени още допълнителни въпроси“, разказа Георги Георгиев.

Принуден да отговори, Пламен Георгиев оповестил, че проверката е приключила, като резултатите от нея ще бъдат оповестени на извънредна пресконференция следващата седмица.

„Сигналът е подаден през първия работен ден на новото антикорупционно звено и е с входящ номер 001. Според Пламен Георгиев проверката е отнела три месеца, а сигналът е подаден преди пет. Не бе даден отговор на въпроса защо са крили резултатите от нея цели два месеца“, добави Георги Георгиев.

Целият сигнал можете да видите ТУК.

Любопитна подробност е, че след изказването на лидера на БОЕЦ, при него отишли голяма част от присъстващите, за да го поздравят, че е притиснал в ъгъла Пламен Георгиев. Въпросите на Георги Георгиев по повод проверката на Делян Пеевски реално са се превърнали в събитието на форума. „Когато казах на шефа на антикорупционния орган да спре с това лицемерие, цялата зала притихна. Муха да бръмне, щеше да се чуе. Всички гледаха и не знаеха как да реагират“, отбеляза той пред екипа на Фрог. Наша проверка показва, че нито една от пеевските медии не е отразила питането на лидера на БОЕЦ. Той е скептичен, че Пламен Георгиев ще оповести публично резултатът от проверката на Пеевски-как от собственик на един  стар „Опел“ се е превърнал в най-богатия човек в държавата.

.

http://frognews.bg