Георги Гергов: Подавам ръка на Нинова в името на единството на БСП. Да вървим напред заедно!

С призив за единение и загърбване на вътрешно-партийните противоречия излезе в навечерието на 50-тия Конгрес на БСП лидерът на пловдивските социалисти ГЕОРГИ ГЕРГОВ, един от лицата на доскорошната вътрешната опозиция. „Трябва да се сплотим, да се съберем и да приключим с всички тези вътрешни проблеми и да вървим напред! В името на партията съм готов да загърбя всички казани досега думи и да подам ръка на Нинова“, заяви Гергов пред „Епицентър.бг“ 

– Какво очаквате, г-н Гергов, от започващия утре 50-ти Конгрес на БСП?
– Да си видя нашето БСП. Истинското. Това, което е било.

– Какво означава това?
– Да се сплотим, да се съберем, да приключим с всички тези вътрешни проблеми и да вървим напред!

– О, това е много силна позиция, като се има предвид какво беше досега. Очаквате ли Нинова да издигне такъв призив – за единение?

– Чакам го! Чакам го! Това ще бъде много достойно от нейна страна!

– А допускате ли, че единението може да бъде факт, след всичко това, което се случи по време на вътрешно-партийната кампания за избор на лидер?
– Това е минало! Ако ние сме истински социалисти и милеем за тази партия – това е вчера. Ние трябва да мислим за утре!

– А ще загърбите ли острите думи, които си разменихте с Корнелия Нинова?
– Аз мога да преглътна всичко. Не ме притеснява.

– И можете да подадете ръка на Нинова?
– В името на партията съм готов всичко да загърбя! Повярвайте ми! Всеки може да си прави дребни сметчици, но тук става въпрос за нещо, което е много важно за БСП и за България – трябва да излезем обединени, силни и единни, за да можем да преодолеем кризата и да изпълним мисията на БСП за държавата. Стига сме писали програми, стига сме робували на клишета, трябва да покажем на народа, че мислим за него.

– И за властта ли, която почва да се търкаля по улиците?
– Не, не! Тя властта винаги се е търкаляла по улиците. Въпросът е, че нас не ни е имало. Сега трябва да бъдем единни и да си дадем нашия дан за България като партия с традиции, със сили и с възможности – ние сме за хората и трябва да го докажем сега. Не утре, не вдруги ден. Сега! Веднага!

Автор:
Валерия Велева

http://epicenter.bg/

loading...