Георги Марков: Европейските санкции срещу Русия са проява на малоумие

В предаването „Политически НЕкоректно“ Георги Марков каза: „Европейците, за да наложим санкции на руснаците, ще си изтупваме дрехите, няма да се къпем и няма да караме коли, а санкционираните ще се къпят и ще си перат дрехите. Това е малоумие.“

„Така нареченият „български закон Магнитски“ е комунистически проект. Слисах се, защото нашата демокрация е на Христова възраст, а този законопроект ни връща към Член 1 от старата Конституция – една партия се слива с държавата. Такъв закон ще заплюе неприкосновеността на частната собственост. С такъв закон правовата държава ще бъде изпратена на кино. Не е работа на изпълнителната власт да влиза в ролята на разследващ орган и да определя кой е добър и кой лош“.

Това каза пред БНР Георги Марков, юрист, депутат в няколко парламента, конституционен съдия.

И подчерта, че куражът на нашите управляващи за подобна стъпка „идва от опита на техните шефове в Европа“.

Марков попита – може ли парламент, за който не са гласували 2/3 от българите, да решава адекватно въпроси като този за еврото или този за РСМ:

„И правителството, което е еманация на парламента, и то е ниско легитимно… Ние сме страна на политическа, институционална и икономическа инфлация“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ той допълни, че „европейците, за да наложим санкции на руснаците, ще си изтупваме дрехите, няма да се къпем и няма да караме коли, а санкционираните ще се къпят и ще си перат дрехите. Това е малоумие. И прекален светец на Бог не е драг“.

Георги Марков е категоричен, че трябва да има солидарност с украинците, но „не и солидарност с глупостта“:

„Не може да се налагат санкции, с които – все едно отиваш на лов и се гръмваш в крака. Това не спира войната“.

Според него ценностите на Западна Европа днес са ислямизация, африканизация, разрушаване на традиционното семейство, промяна на демографския профил на Стария континент.

Във връзка с влизането на България в еврозоната той посочи, че сега не е моментът, тъй като сме в хиперинфлация, има война, а пандемията се връща:

„Трябва дълго да стоим в чакалнята, докато не се види накъде вървят нещата. Има опасност те да станат по-зле“.

По думите му  държавата няма да се оправи, ако не се премахне машинното гласуване и не се въведе поне смесена избирателна система.

https://glasove.com/