Георги Свиленски: Ако Йорданка Фандъкова загуби в София, печеливши ще бъдат всички столичани

„Основната ни амбиция на тези избори е да върнем доверието на хората в изборния процес, защото в последните години българските граждани не искат да гласуват и нямат вяра в изборите. Много от тях смятат, че от гласа им нищо не зависи, а единственият инструмент за справяне с манипулирания вот и заплахите е масовото гласуване“, това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред Нова телевизия.

Той коментира, че подкрепата за Мая Манолова и други кандидати, издигнати от инициативни комитети, има за цел да се смени феодалния модел на управление на общините и да върне доверието на хората в институциите.

„Ако Йорданка Фандъкова загуби в София, печеливши ще бъдат всички столичани, без значение, дали са леви или десни“, каза още Свиленски.

Той коментира още, че в последната седмица представителите на ГЕРБ постоянно говорят каква София са заварили преди 12 години и колко много проблеми е имал градът.

„Припомням, че преди тях София се управляваше от техните коалиционни партньори от СДС. Сега същите тези хора, които доведоха проблемите в София със заменките, транспорта, кризите с боклука, са в листите на ГЕРБ. Защо когато казваш, че допреди 12 години градът е доведен до погром, влизаш в коалиция с хората, които са го направили? Лошо ли е било управлението тогава или не“, попита Георги Свиленски.

Народният представител заяви още, че Мая Манолова е алтернативата на цялото това порочно управление. „Ние се обръщаме към всички столичани, които се спъват от перките по Графа, виждат как парите се харчат непрозрачно, обществените поръчки са с един кандидат и изпълнител“, категоричен бе Свиленски.

Георги Свиленски: Ако Йорданка Фандъкова загуби в София, печеливши ще бъдат всички столичани

cross.bg

loading...