ГЕРБАВИТЕ ИЗТРЕЩЯХА! ХАПЧЕТАТА, МОЛЯ ВИ СЕ!

И тук ще надам вопъл като професор Вучков: „А, бе, моля Ви се, бе, пийте си ги тези хапчета!“. Много е страшно положението с психиатричната помощ в България. Призовавам цялото лекарско съсловие незабавно да вземе мерки за спешно лечение. Защото гербавите, които не се лекуват, вилнеят обзети от маниакално-депресивна психоза, а на публиката ни остава само да потънем в депресия и размисли за смисъла на живота на Територията….

Човекът написал Ода за Баце! Пълен потрес. Признавам, че не се стряскам лесно, но тоя от раз ме докара до нервни тикове. Само мисълта, че подобни типове ходят безконтролно сред обществото, е страшна!

Значи, Баце е икона! Но пък признава между другото между лигите и близането на подметки, че Баце на никого не клател СВОЯ фес, демек, признава какъв е той!

Убедена съм, че ако Луи Четиринадесети беше чул подобна ода за себе си, човекът щеше незабавно да получи поне титлата „херцог“. То толкова усилия за мазнене трябва да бъдат възнаградени.

И тук стигам до елегантният завършек на одата – Баце доходите утроил. Веднага се натрапва изводът, че пУетът е герберастки трол, който толкова добре е заработил по празниците, че сърцето му се е разтопило от умиление пред пачките и е решил да се отблагодари както трябва.

В известен рамисъл ме хвърли обаче краят, че щели да катерят планини, за да победят комунистите! Защо, бе? Те гората ли хванаха вече? Странна история. Но пък историята се повтаря. Остава опозицията да хване гората, най-накрая да приемат Законът за защита на държавата, да режат политически неудобни глави и накрая Баце да забрани всички партии освен ГЕРБ!

След това произведение, мисля, че известно време поезия няма да чета. Дори пълните събрани съчинения на Шекспир няма да могат да възстановят нервната ми система и естетиката.

И още веднъж – докторите…молЪ ви сЪ!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Гунчева.