ГЕРБ дава Кирил Петков на Прокуратурата и Европейската комисия заради „Gemcorp“

„Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков. Меморандумът с „Джемкорп” (Gemcorp) не е прекратен. Подаваме сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия“, съобщиха на пресконференция днес Десислава Трифонова, Делян Добрев и Тома Биков от ГЕРБ.

„Далаверата за 1 милиард долара е потулена и това се доказва от документи“, заяви Трифонова, която изнесе данните.

И продължи:

Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил доклада на ДАНС, а на скрито заседание е взето решение, че договорът ще се прекрати, но той не е прекратен.

Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с „Джемкорп” е прекратен, е било само да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е извършвана дейност по унищожаване на документи с цел прикриване на цялата далавера. Има заплаха за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС и МВР, заяви още Делян Добрев.

Депутатът съобщи, че ще бъде подаден сигнал към Главна дирекция „Конкуренция” и главна дирекция „Енергетика” на Европейската комисия.

Трифонова допълни, че ще искат създаването на временна парламентарна комисия в 48-ото Народно събрание.

„Призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи, с които разполага правителството за аферата „Джемкорп”. Проследяваме и други министри и министерства от кабинета „Петков”. Следващия път ще си поговорим за МОСВ, което е не по-малко затънало в схеми. ПП бързат за избори, защото знаят много добре какво са вършили през последните няколко месеца и знаят, че и ние знаем и искат да прекратят работата на Народното събрание“, заяви Даниел Митов.

eurocom.bg