ГЕРБ = ТЪРГОВИЯ С ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

Година и половина, аз и още няколко колеги макар и хулени и игнорирани, писахме, говорихме, представяхме данни и аргументи за порочните схеми и злоупотребите на ГЕРБ в Министерство на здравеопазването. Не ги спряха нито фактите, нито последвалите журналистически разследвания и накрая стана много гнусно – крадене на пари за болни хора, търговия с органи, фалшиви хоспитализации и едно грозно усещане за мародерство. Е, сега дойде ред на прокуратурата.

Сега ще трябва да се бракуват и изхвърлят 100 000 опаковки от медикаментите купени у нас за лечение на коронавирус -171 429 опаковки Hydroxychloroquine на стойност 582 858, 60 щатски долара. Освен тях и 30 000 опаковки Azithromycin на стойност 46 200 щатски долара, очевидно за пред нас са платени от държавния бюджет, а за пред ЕК със средства от Оперативните програми и от Европейския бюджет. Отделно, бойковите милиони фалшиви маски, ПСР тестове, зищитни облекла, дезинфектанти, респиратори, фурми и какво ли още не, се оказаха само една самохвална слуз върху корупционните им схеми и цинични далавери, заплатени с цената на човешки животи.

Бившите управляващи от ГЕРБ са отговорни за огромния брой починали от Ковид-19, в пъти повече от останалите страни членки на ЕС, както и за смъртта на всички остали, които си отидоха поради липса на достъп до здравеопазване.

Антония Първанова