Гергов на Копривките: Тази държава и това, което вече 28 години го разсипват, е направено от нашата партия

БСП и Победа! Да ги е страх от нас и да знаят, че от народния гняв по силно няма. С тези думи областният лидер на БСП Пловдив Георги Гергов нахъса социалистите, дошли на традиционния събор на Копривките. Повече от 5000 членове и симпатизанти са на поляната и празнуват 9 септември.Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до пловдивските социалисти, а от националното ръководство на партията събора уважиха Влери Жаблянов и Атанаска Тенева. Депутатите от Пловдив и областта Теодора Халачева, доц. Георги Йорданов, Георги Търновалийски, Манол Генов, Веска Ненчева, общински съветници, председатели на районни организации от града и областта също присъстваха.

„Последните избори БСП ги загуби, въпреки,че имаше вот срещу ГЕРБ“,каза  Георги Гергов. Той призова социалистите да работят здраво от сега за победа на следващите избори. И постави като цел две червени карти – в града и областта. Гергов заръча да се работи с младите.

Ето речта на Георги Гергов:

Искам да ви чуя ясно, да се определим мощно, както го може само нашата партия – БСП! БСП! Това е най-важното, другарки и другари –  духът, силата и мощта, която предаваме на всички хора около нас. Последните избори ги загубихме. Бъдете сигурни, че ГЕРБ не спечели изборите, ние просто загубихме.

Имаме една основна задача – всеки един от нас, млад, стар, да знае, че в този период до следващите избори трябва да се работи, а не да се вайкаме, да се отчайваме и скланяме глави надолу. Не! В никакъв случай! Имаме млади хора и ще дойде време да управляват. Тези млади хора ние трябва да ги подготвим. Не можем да проспим този период. Напротив, експертите трябва да бъдат политически фигури. Ние пробвахме вече един път с експерти, които не са от нашата партия. Няма как те да изпълняват нашата програма. Това го пробвахме. Стоп машината! Младите хора да се избират, да се картотекират и да се работи с тях. Самочуствието на младия човек, самочувствието на всеки един социалист в този момент е важно.

Защото вотът беше срещу ГЕРБ и въпреки това успяхме да загубим. Това е нашата задача оттук –нататък като областна организация. Имаме сили, ние го можем и сме го доказали. Двете червени карти на града и областта- това е нашата цел. Защото ние сме партия на хората. Трябва да си отвоюваме, това, което искаме. Никой няма да ни го даде даром. Не се надявайте, че някой ще ни го поднесе на тепсия.

Няма от какво да се страхуваме. Доказали сме го! Тази държава и това, което вече 28 години го разсипват, е направено от нашата партия. Няма от какво да се срамуваме. Прав беше Тодор Живков като казваше- те не могат да боядисат това, което съм направил, камо ли да направят ново. Защото всички пари, които взимаме от ЕС, ще ги връщаме и то двойно. Те са тежки пари. Капиталистът не дава без да му връщат парите.

Социалната политика, здравеопазването, образованието- кое ни е наред? С кое да се похвалим? С работните места, с това, че децата са ни по чужбина, че нямаме кадри? Ние сме в тази партия и никой няма да ни прости, ако това го пропуснем. Ние сме партията, която е длъжна на народа.

Днес е 9 септември – един велик ден. Всеки един патриот, родолюбец знае, че фашистката чума е било нещо жестоко. Всеки един българин трябва да се гордее с 9 септември.  Искам да направя поклон пред младите хора, които загинаха на  на Копривките. БСП има минало, а една партия, която има минало и го уважава, има и бъдеще. Временните партии идват и си отиват, а ние оставаме. По-бе-да! По-бе-да! БСП!БСП! Трябва да ги е страх от нас и да знаят, че от народния гняв по-силно няма””, завърши словото си Георги Гергов, а социалистите на свой ред започнаха да скандират „ Победа! БСП!”.

След това Гергов взе микрофона и заедно с останалите социалисти на трибуната запя „Моя страна, Моя България“.

Както вече Марица.бг съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова не присъства на традиционния събор на Копривките.

От партията обявиха, че тя предпочела да празнува с партийната организация  в Ямбол, защото социалистите там постигнаха най-висок резултат на парламентарните и президентски избори.  Копривките дойде  зам.-председателят на парламента  Валери Жаблянов.

„Партията празнва днес в цяла България. От ръководството сме разпределили кой къде да отиде. Няма политически или вътрешнопартийни причини за отсъствието на г-жа Нинова, каза пред Марица.бг Жаблянов.

Попитан от Марица.бг какъв сигнал е отсъствието на Корнелия Нинова, областният лидер Георги Гергов заяви: “ О, на този ден няма да коментирам тази тема. Днес е голям празник, тук са загинали наши другари“. На въпрос на Марица.бг дали се чувства обиден, Гергов допълни :“ Тук са членове на националното ръководство, аз сам председател на партията в областта, малко ли е?

Вижте как Гергов нахъсва БСП на Копривките ВИДЕО

Вижте как Гергов нахъсва БСП на Копривките ВИДЕО

Снимки от Галя ГЕОРГИЕВА

http://marica.bg

loading...