Герджиков: Чудя се как още сме член на ЕС, законът за КТБ е противоконституционен

Законите в момента се творят непрофесионално, популистки . Законът за КТБ е явно противоконституционен. Ачик-ачик. Налага се със задна дата. Това нещо в белия свят го няма, каза възмутен бившият служебен премиер Огнян Герджиков по БТВ.

Това е погазване на елементарни правни принципи. Обаче у нас върви. Ние непрекъснато си нарушаваме Конституцията. Ходят ли всички на училище? Не. Имаме една фасада за Конституция и това е. Чудя се как ни държат още като член на ЕС?! Популизма смачква професионализма. Чувствам се безполезен. Ние нямаме респект към професионализма.

Един популизъм отвсякъде те гази, като стой та гледай! Хората от малките населени места не се чувстват защитени. Някои са виждали полицай само на картинка. МВР не е в състояние да осигури сигурност. Разбирам исканията на кметовете да могат да наемат частна охрана. Наказателното право прилича на дреха, където кръпките са повече, отколкото самата дреха. Имаме лош НК. Общата част е чудесна, но специалната част-не. Това не води до стабилност в отношенията в България.

Държавата не може с властнически акт да влиза в ЧЕЗ. Напоследък доста ни удрят с арбитражи по главите. Трябва да се спазват законите. Не си правим нещата както трябва. Демонстрираме, че не уважаваме правото. Професионализмът е изтикан в ъгъла. Трябва да се даде повече доверие на професионалистите, отколкото на популистите.

frognews.bg

loading...