Гешев да върне наградата „Фалконе“ и да си обира крушите!

Вчера обещахме в понеделник да дадем достатъчно доказателства, защо Делян Пеевски, Бойко Борисов и Иван Гешев първи трябва да бъдат отстранени от властта, за да има шанс България да продължи напред. Публикувахме вече частта за Пеевски. Сега е ред на Иван Гешев.

Главният прокурор вече е проумял, че дните му като такъв са преброени. Не го признава, защото това би било краят на най-голямата му мечта. Тя дори не се е въртяла в главата му като млад, защото все пак е знаел докъде му стигат силите и знанията. Сбъднаха я други, за свои цели и като наказание на цялото общество.

Като всяко противоприродно нещо и това скоро ще свърши. Гешев ще си има работа отново с прокуратурата, но в друго качество и страна в съдебния процес. И тогава адвокатите, които сега клейми, обижда, обвинява и арестува, ще му бъдат особено нужни…

Такъв е животът – един ден някой ти лиже подметките, след време същият ти плюе в лицето. Гешев знае как става това – практикува го.

Недялко Недялков, Пик: „И предпочита (Гешев) да лови предимно селски обирджии от махалите и бостаните… „.

Същият Недялко е славен трубадур на Гешевите подвизи, но когато вятърът смени посоката – Недялко се обръща чевръсто.

Юридическото си образование Иван Гешев завършва в школата на МВР в София. Кариерата му започва в Пето РПУ в столицата, където работи като оперативен работник и следовател. Изоставя пагона и облича тогата през 2006 г. в Софийската районна прокуратура.
През 2012 г. отива в Софийската градска прокуратура, а през юли 2016 г. за първи път се състезава сам със себе си, когато Висшият съдебен съвет го избира за шеф на Специализираната прокуратура. Гешев я превръща в репресивен орган, сравняван със средновековната инквизиция, времената на Сталин и Вишински, на Хитлер и Роланд Фрейслер…

Пеевски, Борисов, Цацаров и компания помогнаха на Гешев да направи огромна крачка от школата в Симеоново до върха на обвинението, но тя не е по силите му. Затова, в желанието си да избие този комплекс, Гешев се опитва да доказва колко величав е. Пробва нискоразряден хумор, сложи си каскет, търчи из страната, провежда някакви акции, прави политически изказвания и др. Резултатът е гротеска, но малцина се замислят, колко хора и съдби са разбити от несекващите опити на Гешев да се доказва.

Но има едно качество, което трябва да му се признае – агресията. Преследва, притиска, унижава, мачка, пресира набелязаните жертви. Не търси аргументите на закона – удря с бухалката на неограничената власт и безнаказаността. Това го опиянява, превръща го в от главен обвинител в главен палач – издава присъди и налага наказания. Ролята на изпълнител обаче вече не му харесва и все по-често го виждаме като диктатор на държавата „Прокурория“. Нанесе се да живее в държавен имот с държавна охрана. Превърна служителите в системата за защита на свидетелите в преторианска гвардия. Подчини МВР и службите с помощта на Пеевски и ги вкара в коловоза на насилието. Страхът на корумпирани политици и управленци му позволи да се почувства господар на много съдби и кариери. Това е неговият наркотик.

Затова Иван Гешев, милиционерът по душа, с мантия на обвинител, е готов на всичко, за да остане на своя Олимп. „Мой, мой е този свят“, – крещи с всяка своя дума и жест Гешев, досущ „Диктатора“ на Чарли Чаплин.

Да се споменава думата съвест, когато говорим за Гешев, е неудачно. Но той трябва да знае, че дори бедните духом имат проблеми със съня, когато знаят какви са ги вършили. „Безполезен помияр е всеки, който се стреми към висок пост, без да е способен на самоанализ“. Тежките думи са на един от най-изявените любимци на Хитлер – Ото Скорцени.

Гешев знае как е станал главен прокурор. Знае също, че рано или късно ще плаща цената, но не иска да го признае дори пред себе си. Болният от власт отказва да признае заболяването.

А въпросите към него се увеличават с всеки изминат ден.

– Защо не разследва появилите се снимки и записи, в които премиера Борисове до чекмедже с милиони и златни кюлчета в него и с пистолет на него? Чуждестранни лицензирани и с международен авторитет лаборатории се произнесоха, че записите са автентични.

– Защо нито веднъж не извърши проверка на произхода на милионите на Делян Пеевски?

– Защо отказва да разследва приватизацията на „Булгартабак“ и последвалото й закриване?

– Защо не разследва Владислав Горанов, който като финансов министър и пряко отговорен за неполучените, според самия него над 700 млн от хазартни фирми на Васил Божков?

– Защо не предприема разрушаване на незаконния дворец на Доган в Росенец, както се случва с незаконни къщи в различни селища?

– Защо не разследва придобиването от Доган на ТЕЦ „Варна“?

– Не разследва също решението на МС пристанището към същия ТЕЦ да бъде предоставено на Доган дори без да плаща такси!

– Защо не разследва неплатеният ДДС в размер на над 10 милиарда през последните години?

– Защо не разследва сигналите за безобразия в Регистъра по вписванията?

– Защо продължава да твърди, че името на Делян Пеевски не се среща никъде по разследването фалита на КТБ, когато именно Пеевски е бил най-големият ползвател на пари от банката – над 1 милиард, заедно с майка си?

– Защо не разследва сделката по присвояване на около 1 милиард чрез продажбата на Виваком, най-големият актив на КТБ?

Още много въпроси чакат отговори от Гешев. Те разбиват на пух и прах помпозните твърдения на Гешев на онази прокурорска сбирка в „Бояна“ какви чутовни успехи е постигнал. Тепърва ще отговаря за униженията на които подложи кметиците на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Две разсипани съдби, както и на техните близки. Гешев знае, че това е „мръсна поръчка“, както и че жената, с която живее познава много добре главния свидетел на прокуратурата. ВСС днес си затваря очите пред този крещящ конфликт на интереси, но утре ще е различно.

Ще лъсне и лъжата с броя на делата, които Гешев е водил, внесъл в съда и как са завършили. За споразуменията, които е сключвал.

Ще му бъде търсена сметка за десетките арести на хора, без реални доказателства. Месеци и дори години някои от тях гният в килиите, защото така диктува интереса на шайката, към която Гешев се присъедини с 200…

Днес няма да се занимаваме повече с него. Припомняме тези неща, за да стане ясно за пореден път, защо хиляди по площадите в страната скандират за неговата оставка. Тепърва той ще бъде герой на репортажи, анализи и коментари. Но не в сегашното служебно качество. Рано или късно фалшивите наполеоновци отиват на бунището. В неговия случай – рано. А най-страшното, от което той наистина има основание да се страхува, е че ще бъде обект на действия на истински юристи, които ще приложат закона прецизно и справедливо. Това наистина е кошмар…

И накрая да припомним един наистина грандиозен парадокс. През 2019 г. Община Благоевград врачи за пореден път награди в чест на убития от мафията италиански магистрат Джовани Фалконе. Сред наградените са тогавашният председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев и тогавашният зам.-главен прокурор Иван Гешев. Тези двамата с награди на името на антимафиота Фалконе!

Пламен Георгиев попадна в скандала „Апартаментгейт“, бе му поискана оставката и той се раздели с поста. По-късно, въпреки общественото неодобрение, премиерът Борисов го награди с консулска длъжност във Валенсия.

Другият награден – Гешев, е човекът, за когото над 50 дни хиляди българи скандират: „Гешев е позор! Оставка и затвор!“

Ако се сравнят биографиите и направеното от Фалконе и Гешев – макар самото сравнение да е обидно – ще лъсне космическата разлика между борба срещу и в служба на мафията.

Най-логично е двамата веднага да върнат наградите, защото позорят името на Фалконе! Но няма да го направят, защото са това, което са…

Оставка!

Екип на Фрог нюз