Гешев е сключвал договори с ОЗК на Ковачки, докато жена му е работела там! (документи)

БОЕЦ разкриваме нови факти за Гешев, Детелина Ханчева (жената до Гешев) и сключените от главния прокурор договори с ОЗК – застрахователната компания, собственост на Христо Ковачки, в която Ханчева работи като юрисконсулт с „възнаграждение“ от стотици хиляди левове годишно.

Малко предистория, за да си припомним кой е Гешев и как „жената до Гешев“ е свързана с неговата дейност. През декември 2021 г. БОЕЦ разкрихме, че докато Гешев и прокуратурата са разследвали ТРЕЙС за катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души, жената до Гешев е била адвокат на един от водещите директори и пътни инженери на ТРЕЙС!  

През 2019 г. сайтът Фрогнюз разкри, че жената до Гешев – Детелина Филипова Ханчева, е била съдружник с Марио Кръковски – съдружник на Ваклин, който бе главният свидетел на прокуратурата по делото „Иванчева–Петрова”, по което дело Иван Гешев бе активен участник! В това време разследване на сайта „Биволъ” установи, че фирмата на съдружника на Ваклин е продала на Ханчева жилище от 85 кв. метра в квартал „Зона Б-17” за 40 000 лв., което е в пъти под пазарните цени! Впоследствие стана ясно, че фирма собственост на Кръковски и Ваклин е финансирала със заеми сградата, в която Ханчева е купила апартамента. БОЕЦ внесохме сигнал до прокуратурата и ИВСС за конфликт на интереси и съмнения за финансови и данъчни престъпления, но подчинените на Гешев така и не откриха данни за извършени престъпления. В постановлението за отказ до БОЕЦ се признава обаче, че Гешев е в близки приятелски отношения с Кръковски. И въпреки това конфликт на интереси НЯМА.

След две години разбираме, че свързана с жената до Гешев фирма е купила мезонет 350 кв.м. от същия приятел на Гешев – Марио Кръковски. Сайтът Bird.bg разкрива през 2021 г., че фирмата ЕС ТИ КОНСУЛТ 2020, чийто телефон съвпада с адвокатската кантора на Детелина Ханчева, е купила мезонет 349 кв. м. и ателие 71 кв. м., заедно с гараж и паркоместа, в столичния квартал “Кръстова вада”. Сделката е изповядана на 10 септември 2020 г. за 420 000 лв. Продавач е фирмата МАВ ГРУП БИЛД, собственост на Марио Кръковски, за когото главния прокурор Иван Гешев признава, че са в близки приятелски отношения. И отново НЯМА конфликт на интереси.

Историята на самата Детелина Ханчева – от танцьорка на пилон до адвокат, и запознанството и с Гешев са описани от сайта Биволъ. В техен материал се казва:

„Детелина Филипова Ханчева е родом от Севлиево. През 2002 г. тя влиза в новините като танцьорка в нощен бар в зимния курорт „Боровец“, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 срещу 22 Януари 2002. Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР, съобщава, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. Според публикациите от онова време, Галев качил насилствено в личния си мерцедес едното от момичетата, а другото хукнало след тях и също се качило в колата. След разиграването на тази брутална сцена управителката на бар “Рай” съобщила в местния полицейски участък, че танцьорките са отвлечени. Едната от похитените също така успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, че е в беда. Полицията веднага била вдигната на крак и няколко часа по-късно Галев е задържан на адреса си в столичния кв. „Св Троица“, докато момичетата са в дома му. Галев е арестуван първоначално по подозрение в отвличане и изнасилване, но му е повдигнато обвинение за блудство. Той прекарва повече от месец в следствения арест.

Следовател по делото срещу Галев е Иван Гешев, който тогава работи в трета следствена служба. Неясно как в хода на разследването част от веществените доказателства, уличаващи самоковеца, изчезват. Самата Ханчева също изчезва от делото. Както най-често се случва с делата, водени от Гешев, обвиняемият е оправдан.

По това време Гешев и Галев са засичани от свидетели няколко пъти заедно в заведения, в които самоковецът е редовен посетител. Юрий Галев завършва земния си път, застрелян със седем куршума през 2012 г.”

И въпреки очевидната връзка на Галев с Ханчева и тяхното „изпиране” от Гешев по делото отново НЯМА конфликт на интереси! Биволите разкриват още, че Ханчева е осигурявана от фирма на ромския барон и разследван за шеф на ОПГ Станчо Владов. Станчо Владов е бил обвиняем и подсъдим като поръчител на убийството на ромския лидер Тани Танев. Той беше застрелян със 7 куршума на 12 февруари 2008 г. пред заведението му в Долни Дъбник. Делото срещу Владов и други трима мъже от Костинброд е известно в обществото, като “Килърите 2”. Това дело се оказва поредният грандиозен провал на прокуратурата и отново във връзката на Ханчева със Станчо Владов и статута на Гешев като прокурор НЯМА конфликт на интереси!

https://bivol.bg/hancheva-gesheva.html 

БОЕЦ разкрихме и друга афера на Гешев, станала известна, като ГешевЖосиГейт. След съвместно разследване с BIRD.BG публикувахме документи, че бащата на Иван Гешев е придобил акции във фирма ЖОСИ ООД, като това е била цената прокуратурата да си свърши работата.

Преди месец огласихме и ГешевКилърГейт – ролята и връзката на Гешев с така нареченото „убийство на Пеевски“ и фалита на КТБ!

През юни 2019 г. Детелина Филипова Ханчева е регистрирана като адвокат в Софийската адвокатска колегия. 

След продължила почти два месеца институционална битка БОЕЦ получихме документи, от които става ясно, че регулярно всяка година (с изключение на една) прокуратурата е сключвала договори за застраховки на своите автомобили с ОЗК – застрахователната компания на Ковачки, в която работи Детелина Ханчева – жената до Гешев. На официалният сайт на ОЗК самият Ковачки се хвали с това.

БОЕЦ поискахме от прокуратурата справка за сключените с ОЗК договори по години!

Решение № 241_08.03.2022 г.

И представяме документа-справка:

Става ясно, че всяка година поне през последните пет години, прокуратурата е сключвала договори с ОЗК за различни видове застраховки с плащания средно за около 100 000 лв. Изключение е само 2019 г. – годината на избора на Гешев, и вероятно причината е да не се разкрие връзката му с тази компания чрез жена му и това да не попречи на неговия избор. 

Сайтът BIRD.BG постави темата за това, че ТЕЦ „Брикел“ и ТЕЦ „Бобовдол“, които са свързани с Ковачки, остават недосегаеми за прокуратурата при фрапиращи доказателства за престъпления при незаконното изгаряне на стотици хиляди тонове италиански боклук по схема с италианската мафия, която контролира там този бизнес. Журналистите изразиха мнение, че тези престъпления остават невидими за Гешев, защото жена му работи в компания на Ковачки! За това има много доказателства, не е тайна:

ОЗК на Ковачки е застраховала и „ТУРСКИ ПОТОК“ на територията на България, включително и компресорната станция в Расово по договор с БУЛГАРТРАНСГАЗ и става дума за милиони! За този проект БОЕЦ сезирахме още през 2020 г. за корупция, заплаха за националната сигурност и други престъпления –  прокуратурата и Гешев отново останаха слепи и глухи!

Сега разкриваме още една пряка връзка между Ковачки и прокуратурата, а в случая и конкретно с Гешев. Самият Гешев след встъпването си в длъжност като главен прокурор сключва нови договори с ОЗК на Ковачки, като последният е от юни 2021 г. и все още е активен, по него се правят плащания. В същото време жената на Гешев – Детелина Ханчева, работи в същата ОЗК на Ковачки като адвокат. Брутален конфликт на интереси! По информация на Фрогнюз годишните доходи на Ханчева от „юридическа консултантска дейност“ за ОЗК се в размер на няколкостотин хиляди лева годишно. Това вероятно е „рестото“ за прокурорският чадър, който Гешев разтваря над Ковачки и ТЕЦ-овете му, които тровят въздуха и българските граждани. В декларациите на Гешев към КПКОНПИ информацията за доходите на жена му са старателно изтрити.

Гешев отново вкарва своите близки – в случая жена си, в престъпните си схеми. Така, както в случая със своя приятел Марио Кръковски, който е съдружник на Ваклин и „спонсор“ за жилището на Ханчева. Така, както вкара баща си в схемата по случая Жоси. Така, както набеди своя приятел Красимир Методиев за убиец на Пеевски по случая ГешевКилърГейт. Така и в този скандал – ГешевКовачкиГейт, отново вкарва жена си в своите престъпни схеми!

Чадърът над Ковачки и неговите ТЕЦ-ове от страна на Гешев и прокуратурата е факт. Договорите, сключени от Гешев с ОЗК на Ковачки също са факт. Свързаността на Детелина Ханчева с ОЗК, в която тя работи и получава огромни „възнаграждения“, също е факт. Това е повече от конфликт на интереси. Това съдържа в себе си редица състави на престъпления и е поредното доказателство, че Гешев трябва да бъде отстранен незабавно!

БОЕЦ заявихме своята подкрепа за украинския народ и срещу агресията на Путин. Войната трябва да спре. Агресорът трябва да бъде спрян. И всеки човек носи своята лична отговорност за това. Не трябва да забравяме обаче и нашите битки – войната в България на гражданите срещу мафията, която също струва човешки животи! Това е мафията на Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров, Гешев, Гоце и бандата им, които са проводник на путинските интереси в България.

Утре – четвъртък, от 10.30 ч. БОЕЦ и непримиримите граждани излизаме пред ВСС, за да подкрепим искането на министър Йорданова за отстраняването на Гешев. Част от нейните аргументи са и по сигнали на БОЕЦ. Да върнем отново фокуса и върху тази важна за страната ни и гражданите битка. 

#ГешевКовачкиГейт

#СтопПутин

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: [email protected]

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА